Εντυπωσιακό: Άνοιγμα σαρκοφάγου στην Αίγυπτο σε LIVE μετάδοση

Εντυπωσιακό: Άνοιγμα σαρκοφάγου στην Αίγυπτο σε LIVE μετάδοση

Δέος προκάλεσε στους λάτρεις της αρχαιολογίας το άνοιγμα μιας σαρκοφάγου στην Αίγυπτο που πιστεύεται ότι περιείχε τη μούμια ενός υψηλόβαθμου Αιγύπτιου ιερέα, το οποίο προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση από το Discovery Channel.

Η αποκάλυψη έγινε μετά τον εντοπισμό από τους αρχαιολόγους ενός δικτύου καναλιών στη περιοχή Μίνια, ανατολικά του Καΐρου, που τους οδήγησε σε τάφους με συνολικά 40 μούμιες που εκτιμάται ότι ανήκουν σε εκπροσώπους της αιγυπτιακής ελίτ. Αφού εξερεύνησαν τους άλλους τάφους, ανακαλύπτοντας αγάλματα, σκεύη για αποθήκευση ταριχευμένων οργάνων και άλλες μούμιες, οι αρχαιολόγοι έφτασαν στο χώρο με την εντυπωσιακή σαρκοφάγο.

Όταν ανοίχτηκε η σαρκοφάγος, μέσα σε αυτή εντοπίστηκε μια άριστα διατηρημένη μούμια καθώς και διάφορα χρυσά αντικείμενα. «Δεν το πιστεύω, είναι μοναδικό το θέαμα» εξέφρασε το θαυμασμό του ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζαχί Χαουάς, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και υπουργός Αρχαιοτήτων.

Ο Αμερικανός εξερευνητής και παρουσιαστής της εκπομπής Τζος Γκέιτς ανακοίνωσε ότι η μούμια ανήκει στον ιερέα του Θωθ, του θεού της σοφίας της Αιγύπτου, και χρονολογείται στα χρόνια της 26ης Αιγυπτιακής δυναστείας, περίπου, δηλαδή, στο 525 π.Χ.

https://www.youtube.com/watch?v=n1l4gNicOBg

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter