Εντυπωσιακό: Μεγάλο πλοίο περνά κάτω από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου! (Video)

Εντυπωσιακό: Μεγάλο πλοίο περνά κάτω από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου! (Video)

Τη γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου μπορεί να την έχετε δει, μπορεί και όχι. Σίγουρα θα γνωρίζετε πως πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό – τεχνολογικό επίτευγμα με πολλές προκλήσεις.

Ίσως μέχρι τώρα να μην έχετε δει το ύψος των τόξων και πως φαίνεται όταν ένα μεγάλο πλοίο περνάει από κάτω…

Εδώ στο βίντεο πρόκειται για το πλοίο RIGEL II της εταιρείας Venturis Feries που περνά με άνεση από κάτω.

Δείτε το βίντεο: 

Μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά: 

Το μήκος της γέφυρας που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ανέρχεται στα 2.252 μέτρα, ενώ μαζί με τις προσβάσεις φτάνει γύρω στα 2.883 μέτρα (βλέπε σχεδ.). 

Η γέφυρα αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε, παρά τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες, ενώ το μέγιστο βάθος θεμελίωσης φθάνει τα 65 μέτρα υπό την επιφάνεια της θάλασσας. 

Πρόκειται για μία καλωδιωτή γέφυρα, οι αντοχές της οποίας είναι εντυπωσιακές. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με προδιαγραφές να αντέξει σε σεισμό μεγαλύτερο από αυτόν που σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου 1999 στο Ιζμίτ της Τουρκίας, ο οποίος ήταν μεγέθους 7,4 της Κλίμακας Ρίχτερ. 

Έχει υπολογιστεί, επίσης, πως αντέχει σε ενδεχόμενη σύγκρουση δεξαμενοπλοίου εκτοπίσματος 180.000 τόνων, καθώς και σε ταχύτητα ανέμου 265 χλμ/ώρα, ταχύτητα που αντιστοιχεί σε τυφώνα Κατηγορίας 5, το ανώτατο δυνατό επίπεδο στην Κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον. 

Τέλος, η γέφυρα είναι σχεδιασμένη να απορροφά πιθανές μετατοπίσεις μεταξύ δύο βάθρων, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Πηγές: Nafpaktianews.gr / wikipedia

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter