Environmental Awards 2020: H Coca-Cola Τρία Έψιλον επιβραβεύεται για τη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης & τις πρακτικές Κυκλικής Οικονομίας

Environmental Awards 2020: H Coca-Cola Τρία Έψιλον επιβραβεύεται για τη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης & τις πρακτικές Κυκλικής Οικονομίας

· Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Ανακύκλωση – Επαναχρησιµοποίηση των αποβλήτων» στο Σχηματάρι Mega Plant

· Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Μείωση των παραγόµενων αποβλήτων», στο εργοστάσιο παραγωγής τσιπς ΤΣΑΚΙΡΗΣ

· Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Αξιοποίηση πράσινης ενέργειας» με τη χρήση των νέων ηλεκτρικών περονοφόρων οχημάτων

H Coca‑Cola Τρία Έψιλον με 3 σημαντικές διακρίσεις στην 6η απονομή των Environmental Awards, επιβεβαίωσε την δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος και της αειφορίας, με στόχο έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα. Πιο συγκεκριμένα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον απέσπασε Χρυσό Βραβείο για την 100% ανακύκλωση και αξιοποίηση των απορριμμάτων στο Σχηματάρι Mega Plant, Χρυσό Βραβείο για τη μείωση των παραγόμενων αποβλήτων του εργοστασίου παραγωγής τσιπς ΤΣΑΚΙΡΗΣ στην Αταλάντη και Αργυρό Βραβείο για τη στρατηγική αξιοποίησης πράσινης ενέργειας και μείωσης των εκπομπών CO2 με τη χρήση των νέων ηλεκτρικών περονοφόρων οχημάτων στις εγκαταστάσεις της.

Η Σουζάνα Ραρή, Διευθύντρια Εφοδιαστικής Αλυσίδας για Ελλάδα & Κύπρο της CocaCola Τρία Έψιλον, με αφορμή την απονομή των βραβείων ανέφερε: «Οι σημαντικές διακρίσεις έρχονται ως επιστέγασμα του προσεκτικού σχεδιασμού, της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης με την οποία ολόκληρος ο οργανισμός της Coca‑Cola Τρία Έψιλον στοχεύει στην βιώσιμη ανάπτυξη. Έχουμε θέσει ξεκάθαρους και φιλόδοξους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, για την επίτευξη των οποίων εργαζόμαστε καθημερινά».

Πιο αναλυτικά, το Σχηματάρι Mega Plant απέσπασε το Χρυσό Βραβείο για την 100% ανακύκλωση και αξιοποίηση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα Zero Waste Landfill. Σημαντικό ρόλο ως προς αυτό διαδραματίζει η συνολική μείωση παραγωγής αποβλήτων, η ορθή διαχείρισή τους και η 100% αξιοποίησή τους, όπως η ανακύκλωσή τους σε νέα υλικά και η ενεργειακή τους αξιοποίηση. Η επίτευξη αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς το Σχηματάρι Mega Plant, αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών, απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους και διαθέτει καθημερινά στην αγορά περισσότερα από 550 διαφορετικά προϊόντα για κάθε στιγμή και ώρα της μέρας.

Χρυσό Βραβείο για τη μείωση των παραγόμενων αποβλήτων, απέσπασε και το εργοστάσιο παραγωγής τσιπς ΤΣΑΚΙΡΗΣ της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Αταλάντη, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής. Εφαρμόζοντας τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας έχει αναδειχθεί σε υπόδειγμα μείωσης παραγωγής απορριμμάτων με σχεδόν το 100% των παραπροϊόντων και αποβλήτων που προκύπτουν από την παραγωγική διαδικασία των τσιπς να αξιοποιείται ως πρώτη ύλη σε άλλες βιομηχανικές μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, το 97,3% του συνόλου των παραπροϊόντων και αποβλήτων από την παραγωγική διαδικασία αξιοποιούνται είτε ως πρώτη ύλη σε άλλες βιομηχανικές μονάδες, είτε ανακυκλώνεται σύμφωνα με τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το Αργυρό Βραβείο που έλαβε η εταιρεία για τη στρατηγική αξιοποίησης πράσινης ενέργειας και μείωσης των εκπομπών CO2 με τη χρήση των νέων ηλεκτρικών περονοφόρων οχημάτων στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της. Τα νέα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα, τεχνολογίας Li-ion, συνεισφέρουν δραστικά στη συνολική μείωση των εκπομπών CO2 στις μονάδες παραγωγής της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές για τη φόρτισή τους, αντί υγραερίου, μηδενίζοντας έτσι τις εκπομπές CO2. Από το 2019, το 75% του συνόλου του στόλου των περονοφόρων έχει αντικατασταθεί με ηλεκτρικά, ενώ μέχρι το 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η πλήρης αντικατάστασή του.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, επιδιώκει να αυξάνει τη δραστηριότητά της μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Ως μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, που έχει αναδειχθεί σε κορυφαία εταιρεία στον κλάδο ποτών σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με τον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI), έχει στοχοθετήσει ένα στρατηγικό σύνολο δεσμεύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα το 2025 τις οποίες πραγματοποιεί με υπευθυνότητα και συνέπεια 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter