Ενώπιον της δικαιοσύνης σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Ενώπιον της δικαιοσύνης σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Κατόπιν αγωγής που κατέθεσε πολίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου καλείται να απολογηθεί για το “λεφτά υπάρχουν”, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος  να απολογηθεί για τις προεκλογικές εξαγγελίες και οικονομικές υποσχέσεις του 2009 και δη για το «λεφτά υπάρχουν». Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2009 κέρδισε τις εκλογές. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί στο εδώλιο μετά από αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητά από τον πρώην πρωθυπουργό να του καταβάλει 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους. Το ποσό αυτό διεκδικείται ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη και για παράνομη προσβολή της προσωπικότητας του μηνυτή, καθώς οι προεκλογικές εξαγγελίες ουδέποτε τηρήθηκαν.

Σε μηνυτήρια αναφορά του, που έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο, ο κ. Σταμάτης κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Αν καταδικαστεί, ο Γιώργος Παπανδρέου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter