Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: Εξώδικο στον ΣΚΑΪ για ρεπορτάζ με βράβευση της Άντζελας Δημητρίου

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: Εξώδικο στον ΣΚΑΪ για ρεπορτάζ με βράβευση της Άντζελας Δημητρίου

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής απέστειλε εξώδικο στον ΣΚΑΪ σχετικά με ρεπορτάζ για τη βράβευση της Άντζελας Δημητρίου.

Στο εξώδικο αναφέρεται ότι το επίμαχο ρεπορτάζ του σταθμού δημιούργησε εσφαλμένη εντύπωση στον μέσο τηλεθεατή. Κι αυτό γιατί φάνηκε ότι τα μέλη της Ένωσης παραμέλησαν τα καθήκοντά τους, προκειμένου να διασκεδάσουν και αφετέρου ότι η εκδήλωση στο “Έναστρον” είχε αποκλειστικό σκοπό τη βράβευση της τραγουδίστριας.

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι το ρεπορτάζ έγινε για να συκοφαντηθεί η Ένωση και όχι με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου.

https://www.instagram.com/p/Bu1h6Spi6Mg/

Αναλυτικά το εξώδικο κατά του ΣΚΑΪ της Ένωσης Αστυνομικών της Ν.Α. Αττικής:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ –ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Σωματείου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ», που εδρεύει στην Γλυφάδα Αττικής (οδός Β. Ηπείρου αρ. 50), όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΚΑΤΑ

Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ. ΚΟΜ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» και δ.τ. «ΣΚΑΙ ΑΕ.», με αρ. Μ.Α.Ε 59512/02/Β/05/99 και αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 044884407000, που εδρεύει στο Νέο Φάληρο Αττικής, επί των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως αριθμ. 2, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

1.Η Ένωσή μας ως εκ του καταστατικού της είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μέλη του οποίου είναι εν ενεργεία αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν σε Τμήματα Ασφαλείας ή σε Αστυνομικά Τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Όλες οι ενέργειες και εκδηλώσεις που πραγματοποιεί δεν αποφέρουν στην Ένωση κανένα οικονομικό ή άλλου είδους όφελος, αλλά αποσκοπούν στη μελέτη, την προστασία, τη βελτίωση και την προαγωγή των οικονομικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του, στην προάσπιση της προσωπικής ελευθερίας, της ελευθερίας της σκέψης του λόγου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, στη βελτίωση, καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και την ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών, αλλά και στην προαγωγή του πολιτισμού, την πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία της χώρας μας, την τέχνη και τα γράμματα.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, η Ένωσή μας διοργανώνει εκδηλώσεις δημοσίου ενδιαφέροντος με βραβεύσεις σπουδαίων προσωπικοτήτων όπως ο Μίμης Πλέσσας και ο Πάνος Σόμπολος, ημερίδες για το σχολικό εκφοβισμό, παρουσίαση του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών, ημερολόγιο του έτους 2015 με θέμα Αστυνομία και Διάσημες Πόλεις του Κόσμου και του 2016 με θέμα Αστυνομία και Παγκόσμιος Κινηματογράφος.

2. Μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας της και προς εκπλήρωση των σκοπών της, η Ένωσή μας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας διοργάνωσε στις 8 Μαρτίου 2019 σε αίθουσα ψυχαγωγίας και παρεμφερών εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας μια εκδήλωση, σκοπός της οποίας ήταν αφενός η βράβευση γυναικών αστυνομικών, αφετέρου η βράβευση γυναικών που έχουν διακριθεί σε άλλους τομείς κυρίως κοινωνικούς, πολιτιστικούς, ενημερωτικούς κ.λπ.

Έτσι λοιπόν, στη συγκεκριμένη εκδήλωση η Ένωσή μας βράβευσε γυναίκες που υπηρετούν επί χρόνια το αστυνομικό ρεπορτάζ, γυναίκες που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ και γυναίκες πιλότους της ΕΛΑΣ, τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη που έχει γνωστή δράση στον τομέα του αστυνομικού ρεπορτάζ, τη Ρίκα Διαλυνά και τη δημοσιογράφο Ζήνα Κουσελίνη.

Επίσης, με την ευκαιρία αυτή, κρίθηκε από την Ένωσή μας, κατόπιν αιτήματος των μελών της, αναγκαίο να συμπεριληφθεί σε αυτούς που θα τιμηθούν στην εκδήλωσή μας και η γνωστή καλλιτέχνιδα του λαϊκού τραγουδιού Άντζελα Δημητρίου, για την εν γένει συνεισφορά της στο λαϊκό τραγούδι το οποίο είναι αγαπητό σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Κατά σύμπτωση, η κυρία Δημητρίου τη δεδομένη χρονική στιγμή συνεργαζόταν επαγγελματικά με την προαναφερθείσα αίθουσα εκδηλώσεων.

3. Στο Δελτίο Ειδήσεων των 19:30 που μεταδόθηκε στις 11.03.2019 από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» της εταιρείας σας, περιελήφθη μεταξύ άλλων και ρεπορτάζ σχετικά με την προαναφερόμενη εκδήλωση της Ένωσής μας.

Το ρεπορτάζ αυτό, το οποίο περιλάμβανε ήχο, εικόνα και σχολιασμό τόσο από το συντάκτη του όσο και από την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, μεταδόθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε δημιουργούσε την εντύπωση στους τηλεθεατές ότι οι αστυνομικοί της Ένωσής μας παραμέλησαν το καθήκον τους που ανάγεται στην προστασία και την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής στην οποία υπηρετούν και προτίμησαν αντ’ αυτού να παρευρεθούν στην εκδήλωση της Ένωσής μας και να διασκεδάσουν.

Η προαναφερθείσα εντύπωση δημιουργήθηκε στο μέσο τηλεθεατή αφενός λόγω του σχολιασμού του ρεπορτάζ, αφετέρου διότι κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ η εκδήλωση της ένωσής μας προβαλλόταν παράλληλα με την αναφορά σε αξιόποινες πράξεις που έχουν τελεστεί σε ανύποπτο χρόνο στην περιοχή της Παιανίας, η οποία δευτερευόντως αναφέρεται ότι δεν ανήκει στην κατά τόπον αρμοδιότητα της Ένωσής μας.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ μεταδόθηκαν και δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσής μας, Γεωργίου Καλλιακμάνη, σε σχέση με την προαναφερθείσα εκδήλωση της Ένωσής μας. Ωστόσο, οι δηλώσεις αυτές είχαν αντληθεί από άλλη εκπομπή και μεταδόθηκαν αποσπασματικά, εξ αυτού του λόγου δεν «απαντούσαν» επί της ουσίας στις αιχμές που άφηνε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού σας.

4. Η Ένωσή μας λοιπόν πράγματι προέβη στη βράβευση της καλλιτέχνιδας Άντζελας Δημητρίου, διότι μέσα από την καλλιτεχνική της δράση έχει συμβάλει στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Εντούτοις, το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» της εταιρείας σας στον ως άνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο δημιούργησε την παντελώς εσφαλμένη εντύπωση στο μέσο τηλεθεατή περί του ότι αφενός τα μέλη της Ένωσής μας παραμέλησαν τα καθήκοντά τους για να διασκεδάσουν, αφετέρου ότι η εκδήλωση της Ένωσής μας έγινε αποκλειστικά και μόνο για τη βράβευση της λαϊκής τραγουδίστριας.

Επομένως, το επίμαχο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ της εταιρείας σας ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τονιστέον δε ότι τόσο ο δημιουργός του ρεπορτάζ όσο και η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων παραβίασαν τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καθότι προέβησαν στη μετάδοση του ρεπορτάζ δίχως να ελέγξουν ενδελεχώς τα σε αυτό αναφερόμενα, ως όφειλαν, και εν τέλει παραποίησαν τα γεγονότα.

Επειδή το επίμαχο ρεπορτάζ ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και έπρεπε κατά τη δημοσιογραφική δεοντολογία ο επιληφθείς του σχετικού ρεπορτάζ να απευθυνθεί και προς την Ένωσή μας για να έχει μια πληρέστερη εικόνα για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εκδήλωσης και για να είναι το ρεπορτάζ πληρέστερο.

Επειδή λοιπόν, κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ο τρόπος με τον οποίο μεταδόθηκε το ρεπορτάζ σχημάτισε την εικόνα ότι ήθελε να μεμφθεί περισσότερο την Ένωσή μας και τα μέλη αυτής και ως εκ τούτου να συκοφαντήσει την Ένωσή μας και όχι να ενημερώσει με αντικειμενικότητα και πληρότητα το κοινό σχετικά με το περιεχόμενο της εκδήλωσης που αποτέλεσε αντικείμενο του ρεπορτάζ.

Επειδή κατά αντικειμενική και λογική κρίση, ο χρόνος, το μέσο και ο τρόπος μετάδοσης του επίμαχου ρεπορτάζ είχαν ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί άσχημη εικόνα, ήτοι να συκοφαντηθεί η Ένωσή μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Διαμαρτυρόμαστε για όλα όσα ανωτέρω αναφέρθηκαν που απορρέουν από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, όπως αυτό μεταδόθηκε.

Επειδή πιστεύουμε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός της εταιρείας σας διέπεται από αντικειμενικότητα, σας καλούμε λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω να αποκαταστήσετε τα πράγματα και το περιεχόμενο της εκδήλωσης με το αληθινό αυτής περιεχόμενο με ανάλογο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, το οποίο σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα πρέπει να προβληθεί στο Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ» της εταιρείας σας, ώστε να αρθεί κάθε υπόνοια και σκέψη που οδήγησε, όπως αναφέρθηκε, στη συκοφάντηση της Ένωσής μας. Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας προς αποφυγήν κάθε περαιτέρω ενέργειας της Ένωσής μας.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες και να την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα, 15.03.2019

Η Ένωση δια της πληρεξουσίας δικηγόρου της»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter