Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ενοχλούνται από τον Σεβαστίδη αλλά όχι από κυβερνητικές παρεμβάσεις

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ενοχλούνται από τον Σεβαστίδη αλλά όχι από κυβερνητικές παρεμβάσεις

Συνεχίζει τον «πόλεμο» στον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορο Σεβαστίδη η ομάδα Σαλάτα Λυμπερόπουλου με προφανή στόχο να φέρουν τον πρόεδρο της Ένωσης σε δύσκολη θέση εν όψει και των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου. 

Η συγκεκριμένη ομάδα μετά την αλλαγή της κυβέρνησης δείχνει να μην θέλει καμία κριτική ακόμη και όταν εκδηλώνονται ακραίες πολιτικές παρεμβάσεις σε θέματα Δικαιοσύνης.

Τελευταίο παράδειγμα η συνεδρίαση της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου του ΔΣ έπειτα από αίτημα πέντε μελών του ΔΣ της Ένωσης για τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης με την οποία στηλίτευε την πίεση σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης που δεν άσκησαν τις αρεστές σε υπουργούς και αστυνομία ποινικές διώξεις, μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι. Υπουργοί της κυβέρνησης και αστυνομικοί ζητούσαν από τους εισαγγελικούς λειτουργούς να ασκήσουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και όχι πλημμελήματος στους συλληφθέντες. Μάλιστα τα πέντε μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ απέδιδαν στον πρόεδρο της Ένωσης, εμμέσως πλην σαφώς, και παράβαση του καταστατικού της Ένωσης.

Τελικά η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες μέσα σε έντονο κλίμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη. Μέλη του προεδρείου της ΕΔΕ παραιτήθηκαν, όπως οι Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Α΄ αντιπρόεδρος, Νίκος Σαλάτας γενικός γραμματέας, Ευστάθιος Βεργώνης Β΄ αντιπρόεδρος και Δήμητρης Φούκας αναπληρωτής γενικός γραμματέας τονίζοντας ότι δεν μπορούν να «να συνυπάρξουν στο προεδρείο με τον συγκεκριμένο πρόεδρο της Ένωσης σε πορεία εκτροπής από τις αρχές της».

Επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. Μαρία Στενιώτη, Κώστας Βουλγαρίδης, Γρηγόρης Κομπολίτης, Χρήστος Νάστας και Βαρβάρα Πάπαρη δήλωσαν «κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούν την ανάληψη καμίας θέσης στο προεδρείο και παραμένουν απλά μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης».

Κατά την συνεδρίαση του έκτακτου Δ.Σ. οι παραιτηθέντες ζητούν να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία της ΕΔΕ και να συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

«1) Πλήρωση κενών θέσεων προεδρείου,

2) Ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίλυση του θέματος που έχει ανακύψει μεταξύ της ΕΔΕ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων,

3) Επίσκεψη στον υπουργό Δικαιοσύνης με αντικείμενο συζήτησης: νέες οργανικές θέσεις και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών, υποβολή αιτήματος για κάλυψη των αναγκών από τον πίνακα επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού για την ΕΔΣΙ και την λήψη μέτρων για την έγκαιρη εκκαθάριση των νομοθετικών και διοικητικών εκκρεμοτήτων σχετικά με τις μισθολογικές ωριμάνσεις,

4) Συνεννόηση με τις άλλες δικαστικές Ενώσεις για επίσκεψη στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών με αντικείμενο την νομοθετική ρύθμιση για τις μισθολογικές ωριμάνσεις και

5) Συντονισμός με τις άλλες δικαστικές Ενώσεις για το θέμα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου».

Πλέον αναμένεται εντός της εβδομάδας να διεξαχθεί νέο έκτακτο ΔΣ προκειμένου να αναπληρωθούν τα παραιτηθέντα μέλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter