Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Φωτογραφική διάταξη υπέρ συγκεκριμένου εισαγγελέα στο νομοσχέδιο

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Φωτογραφική διάταξη υπέρ συγκεκριμένου εισαγγελέα στο νομοσχέδιο

Για «φωτογραφική» διάταξη υπέρ συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού στο νομοσχέδιο υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010», κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος.

Πρόκειται σύμφωνα με την ανακοίνωση των Δικαστών και Εισαγγελέων για φωτογραφική διάταξη προκειμένου να αποσπαστεί συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός στο εξωτερικό και ζητούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να την αποσύρει.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο άρθρο 40 του κατατεθέντος Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου. Το αυτό αφορά σε αποσπάσεις δικαστικών λειτουργών

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με το άρθρο αυτό «εισάγεται μία φωτογραφική διάταξη που τροποποιεί τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και τέθηκε ώστε να πραγματοποιηθεί απόσπαση συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού στο εξωτερικό».

«Μόλις το πληροφορηθήκαμε διατυπώσαμε άμεσα τις αντιρρήσεις μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Επισημάναμε ότι τέτοιες αποσπασματικές διατάξεις αφενός αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής νομοθέτησης που ακυρώνουν κάθε έννοια αξιοκρατίας ιδίως στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης και αφετέρου εμποδίζουν την προσπάθεια συνολικής και καθολικής ρύθμισης όλων των θεμάτων σε έναν νέο Κώδικα, για τον οποίο υπάρχει ήδη ολοκληρωμένο σχέδιο Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι Δικαστές και Εισαγγελείς καλούν το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναθεωρήσει τη στάση του και να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη διάταξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter