Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Η πλήρης λειτουργία των δικαστηρίων αύξησε τον κίνδυνο επέκτασης του κορονοιού

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Η πλήρης λειτουργία των δικαστηρίων αύξησε τον κίνδυνο επέκτασης του κορονοιού

Με επιστολή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ και με κοινοποίηση σε Πρόεδρο και Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, τους ενημερώνουν για τα αποτελέσματα της επί τρεις εβδομάδες πλήρους λειτουργίας των Δικαστηρίων της Χώρας.

Καθώς όπως προκύπτει, αντίθετα προς τα αναμενόμενα ελάχιστες δίκες προχώρησαν ενώ μεγιστοποιήθηκε ο κίνδυνος επέκτασης του ιού COVID-19 στους εργαζόμενους στα δικαστήρια και το κοινό.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή με την ξεκάθαρα επικριτική διάθεση στην απόφαση της Κυβέρνησης να αφήσει ανοικτά και σε πλήρη λειτουργία τα δικαστήρια της χώρας:

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια των από 1 και 4/11/2020 επιστολών μας, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα της επί τρεις εβδομάδες πλήρους λειτουργίας των Δικαστηρίων της Χώρας, εν μέσω σκληρών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως αυτό του περιορισμού κινήσεως των πολιτών.

Σε ολόκληρη τη Χώρα τα Δικαστήρια λειτούργησαν τις τελευταίες εβδομάδες κανονικά, με μεγάλη συρροή εργαζομένων και κοινού, οι οποίοι δεν ήσαν εντελώς πειθαρχημένοι στις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων, με αποτέλεσμα συχνά φαινόμενα συνωστισμού.

Αντίθετα προς τα αναμενόμενα ελάχιστες δίκες προχώρησαν, ιδίως δε στα ποινικά δικαστήρια οι περισσότεροι διάδικοι ζητούσαν και λάμβαναν αναβολή εκδίκασης, για λόγους συναφείς με το πρόβλημα της πανδημίας.

Κατόπιν αυτών διαπιστώθηκε, ότι η πρακτική της πλήρους λειτουργίας ιδίως των ποινικών Δικαστηρίων της Χώρας εν μέσω πανδημίας δεν απέδωσε το  επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την αποφυγή επιβράδυνσης της απονομής της

Δικαιοσύνης ενώ μεγιστοποιήθηκε ο κίνδυνος επέκτασης του ιού COVID-19 στους εργαζόμενους στα δικαστήρια και το κοινό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Ζαΐρη Σπυρίδων Παππάς

Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Εισαγγελέας Πρωτοδικών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter