Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος: Οι απευθείας αναθέσεις, ο «γαλάζιος» πρόεδρος και οι καταγγελίες (Pdf)

Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος: Οι απευθείας αναθέσεις, ο «γαλάζιος» πρόεδρος και οι καταγγελίες (Pdf)

Η νόσος των απευθείας αναθέσεων εν καιρώ πανδημίας δεν έχει χτυπήσει μόνο την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και συνδικαλιστικά όργανα όπως για παράδειγμα η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, πρόεδρος της οποίας είναι ο «γαλάζιος» Δημήτρης Σκουτέλης. Ένα πρόσωπο το οποίο εάν δει κανείς τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter δεν κρύβει τις προσωπικές του σχέσεις με τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς επίσης και την υποστήριξή του προς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Πριν από μερικές εβδομάδες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης προχώρησε σε μία σειρά από δημόσιες καταγγελίες σε ότι αφορά ένα από τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσηλευτών, την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος. Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης, «από το 2005 η ΕΝΕ πληρώνει περί τα 30.000 ευρώ τον χρόνο στον Αλέξιο Παραρα για νομικές υπηρεσιες, χωρίς ποτέ να έχει γίνει διαγωνισμός γι αυτό».

Πρόκειται για το γιο του Πέτρου Παραρά καθηγητή και επίτιμου αντιπροέδρου του ΣτΕ ο οποίος το 2016 παραιτήθηκε από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, έπειτα από καταγγελία που είχε κάνει από το Βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής και σημερινός υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης περί συμμετοχής του κ. Παραρά σε επιτροπή της Χούντας για την εκλαΐκευση του Συντάγματος της δικτατορίας.

Ο νομικός σύμβουλος όμως της ΕΝΕ είναι και αδερφός του Γιάννη Παραρά. Δικηγόρος στο επάγγελμα ο κ. Παραράς ήταν μέχρι και το 2013 όπως προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα πρόεδρος του Ανεξάρτητου Ιδρύματος Γεωπολιτικών και Ιστορικών Σπουδών (ΑΙΓΙΣ) του «μορφωτικού ιδρύματος» πίσω από την Χρυσή Αυγή ενώ ήταν και μέλος της δημοτικής παράταξης του Ηλία Ψινάκη στον Δήμο Μαραθώνα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης το ίδιο πρόσωπο φέρεται να είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας KAPA DATA CONSULTING. Μία εταιρεία η οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες Πολάκη έλαβε με απευθείας ανάθεση από την ΕΝΕ τη διαχείριση των προσωπικών της δεδομένων.

Δείτε την ανάρτηση με τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη:

Τα έγγραφα των απευθείας αναθέσεων

Πράγματι όπως προκύπτει τα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια τον Ιούλιο του 2020 η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος ενέκρινε «τη διενέργεια προμήθειας/υπηρεσίας με τίτλο Ανάθεση Υπηρεσιών για τη συμμόρφωση της ΕΝΕ σύμφωνα με το νόμο περί προσωπικών δεδομένων GDP» στην εταιρεία KAPA DATA CONSULTING . H αξία της ανάθεσης ανήλθε σε 21.427 ευρώ μαζί με ΦΠΑ «με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή και με διαδικασία της απευθείας ανάθεσης», όπως προκύπτει από την απόφαση ανάθεσης που υπογράφεται από τον πρόεδρο Δημήτρη Σκουτέλη. Σε ότι αφορά την KAPA DATA CONSULTING σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ ένας από τους εταίρους είναι ο Γιάννης Παραράς.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/01/08/5ff8613b825e635e3f366ed2.pdf

Η λατρεία του προέδρου για τη ΝΔ και το Μητσοτάκη

Σε ότι αφορά τον «γαλάζιο» πρόεδρο Δημήτρη Σκουτέλη η λατρεία του για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κρύβεται. Ήταν Ιούλιος του 2019 όταν σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Δημήτρης Σκουτέλης αποθέωνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως ανέφερε «δεν θυμάμαι ποτέ πρωθυπουργός να έχει βάλει σε τόσο περίοπτη θέση στην ατζέντα του, τους νοσηλευτές». Ένα και πλέον χρόνο μετά μάλλον ο ίδιος διαψεύδεται από τον πρωθυπουργό. Η κραυγή αγωνίας των υγειονομικών για τη στήριξη του ΕΣΥ είναι καθημερινή, με τους υγειονομικούς να δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα και την πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στις εκκλήσεις τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter