Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών κατά Σοφίας Μουτίδου για το βίντεο με τα «γυαλιά από το περίπτερο» (Video)

Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών κατά Σοφίας Μουτίδου για το βίντεο με τα «γυαλιά από το περίπτερο» (Video)

Τα «βέλη» του εναντίον της Σοφίας Μουτίδου, υποψήφιας με το ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εκλογές, στρέφει η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών. Αφορμή κατέστη ένα βίντεο στο οποίο η γνωστή ηθοποιός μιλάει για τα γυαλιά ηλίου από το περίπτερο.

«Η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών είναι υποχρεωμένη να διαμαρτυρηθεί έντονα και να καταγγείλει την διαδικτυακή «εμφάνιση» της υποψήφιος βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης – ηθοποιού κας Σοφίας Μουτίδου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟΟ και προσθέτει:

«Κατά το διαδικτυακό της μήνυμα παρουσιάζει διάφορα γυαλιά ηλίου που η ίδια προμηθεύτηκε από διάφορα – πλην οπτικών φυσικά- καταστήματα, τα οποία μάλιστα εκθειάζει για την… χαμηλή τιμή τους και την δήθεν καλαίσθητη εμφάνισή τους (!) προτρέποντας ανεύθυνα τους καταναλωτές να πράξουν το ίδιο!!»

Τονίζει δε: «Οι οπτικοί – οπτομέτρες πληροφορούμε την κα Μουτίδου ότι τα ομματοϋάλια ηλίου αποτελούν συναφές προς την όραση είδος, αναλογιζόμενων μάλιστα των ιδιοτήτων τους σε σχέση με την όραση και την προστασία της δημόσιας υγείας. Κατά τα παραδεδεγμένα ιατρικά επιστημονικά δεδομένα, τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία, η οποία ευθύνεται για μία σειρά από παθολογίες στους οφθαλμούς. Τα γυαλιά ηλίου στοχεύουν στην προστασία των οφθαλμών από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όσο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η προτροπή των ειδικών και των ιατρών προς τους καταναλωτές είναι σαφής να μη εμπιστεύονται τα μάτια τους σε ανθρώπους που δεν είναι ειδικοί και να μην αγοράζουν γυαλιά από περίπτερα, πλανόδιους κλπ γιατί τα γυαλιά αυτά δεν έχουν τις σωστές προδιαγραφές και έχουν ψευδείς τις περισσότερες φορές ενδείξεις!

Η διάθεση γυαλιών ηλίου σε μη οπτικά καταστήματα δεν ευρίσκει έρεισμα στις διατάξεις του νομοθετικού πλαισίου της χώρας μας, τόσο για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων , τα οποία δεν φέρουν την άδεια λειτουργίας οπτικού καταστήματος, όσο και αυτή των οπτικών καταστημάτων, αφού η κείμενη νομοθεσία θέτει αυστηρούς περιορισμούς για την διάθεση «οπτικών ειδών», που σκοπούν στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και την προστασία των επαγγελματικών κλάδων. Κατά συνέπεια ισχύουν ρυθμίσεις που σχετίζονται με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων που διαθέτουν, αλλά και αυτής της ίδιας της διάθεσης οπτικών ειδών, όπως κτιριακές προδιαγραφές, εξοπλισμός – εγκαταστάσεις και ιδία ορισμού και πραγματικής ύπαρξης επιστημονικού – υγειονομικού υπευθύνου».

Τέλος, αναφέρει: «Καλούμε την κα Μουτίδου να αποσύρει άμεσα το βίντεο και να προβεί σε διορθωτική δήλωση. Καλούμε όλους τους φορείς και τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά και ίδιως το ΚΙΝΑΛ να συστήσει στην υποψήφιά του να είναι προσεκτική όταν για την προσωπική της προβολή θέτει σε διακινδύνευση τους κανόνες για την δημόσια υγεία και καταστρατηγεί τα επαγγελματικά συμφέροντα του κλάδου μας. Καλούμε τους καταναλωτές – ψηφοφόρους να μην παρασύρονται και να μην εμπιστεύονται τα μάτια τους σε ανθρώπους που δεν είναι ειδικοί!

Για την επιβίωση των καταστημάτων μας και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα δίνουμε καθημερινά πραγματικό αγώνα και δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter