ΕΟΔΥ: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από τη διοίκηση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι – «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη»

ΕΟΔΥ: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από τη διοίκηση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι – «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη»

Σοβαρή καταγγελία από το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΟΔΥ εναντίον της Διοίκησης του Οργανισμού, η οποία απέστειλε ασφαλιστικά μέτρα κατά της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχτεί για την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Ουσιαστικά ο ΕΟΔΥ προσφεύγει δικαστικά κατά των ανθρώπων που ήταν στην πρώτη γραμμή μάχης της πανδημίας, εργάζονται σε όλα τα προγράμματα του οργανισμού σε άθλιες συνθήκες, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι του προγράμματος Philos (αρμόδιο για τους πρόσφυγες) παραμένουν απλήρωτοι και 1.000 εργαζόμενοι υγειονομικοί στις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο από τις 30 Νοεμβρίου. Μάλιστα όπως τα ασφαλιστικά μέτρα τους κοινοποιήθηκαν στις 12:00 το μεσημέρι με το δικαστήριο να έχει οριστεί μια ώρα μετά, στις 13:00.

«Αντί για λύσεις, επιλέγουν τα δικαστήρια» αναφέρουν εκπρόσωποι του Σωματείου και καλούν τους συναδέλφους να δώσουν το δυναμικό παρόν στις Συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

«Την ώρα που 1000 εργαζόμενοι στις ΚΟΜΥ σε λιγότερο από ένα μήνα μένουν στον δρόμο! Την ώρα που πάνω από 400 συνάδελφοι στα Philos είναι απλήρωτοι. Ο οργανισμός αντί να ασχολείται με το πώς θα συμβάλλει στο να λυθούν αυτά τα προβλήματα των εργαζομένων, ασχολείται με το πώς θα τους τρέχει στα δικαστήρια την ώρα που διεκδικούν το ψωμί και τη δουλειά τους! Οι ίδιοι εργαζόμενοι που, κατά δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ σε συνάντηση με αντιπροσωπία του σωματείου, «δεν χρειάζονται στον οργανισμό», ξαφνικά έγιναν απαραίτητοι.

Δεν τους έφτανε αυτό! Χθες και σήμερα περιδιάβαιναν τους τόπους εργασίας των ΚΟΜΥ διάφοροι υπάλληλοι και με διάφορα προσχήματα προσπαθούσαν να μάθουν σε ποιό σωματείο είναι γραμμένη/ος ή/ο κάθε συναδέλφισσα/ος με προφανή σκοπό να προσπαθήσουν να περιορίσουν όσες και όσους θέλουν να απεργήσουν με εκφοβισμό, πρακτική καθαρά παράνομη που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον οργανισμό – εργοδότη!

Η στάση αυτή του οργανισμού να γίνει κριτήριο για τους εργαζόμενους, για το ποιος πραγματικά είναι δίπλα τους, ποιον πραγματικά φοβούνται. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν τον φόβο τους πραγματικότητα! Να οργανωθούν στο Σωματείο Εργαζομένων Ε.Ο.Δ.Υ.!

Δεν τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα φοβηθούμε στους εκβιασμούς τους. Αναρωτιόμαστε, τι στάση κράτησαν άραγε τα στελέχη του οργανισμού – μέλη του σωματείου του πρώην ΣΕΚΕΕΛ. Θα καταγγείλουν αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις ή μήπως έβαλαν και το χεράκι τους (πέρα από τη τρομοκρατία που άσκησαν ότι όσοι απεργήσουν είναι «παράνομοι» δεν «καλύπτονται» και λοιπά!)».

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter