ΕΟΔΥ: Πόσο προστατεύει το κάθε εμβόλιο

ΕΟΔΥ: Πόσο προστατεύει το κάθε εμβόλιο

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα ποσοστά των κρουσμάτων με Covid σε εμβολιασμένους αναλόγως με ποιο εμβόλιο έχουν ανοσοποιηθεί κατά της Covid.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 14η Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει συνολικά 3.869 κρούσματα, ανάμεσα τους και εμβολιασμένοι πολίτες από τους οποίους προκύπτουν τα εξής δεδομένα:

Στην ηλικιακή ομάδα 18-39

To 30% των πολιτών που νόσησαν είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer. Πάνω από το 20% ήταν τα εμβολιασμένα κρούσματα με το εμβόλιο της Astrazeneca. Λιγότεροι από το 30% με το εμβόλιο της Moderna και στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάτω του 70% των εμβολιασμένων που νόησαν είχαν κάνει το μονοδοσικό της JJ. Στο σύνολο των κρουσμάτων οι εμβολιασμένοι που νόσησαν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι κοντά στο 30%.

Στην ηλικιακή ομάδα 40-59

Το 40% είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer. Πάνω από το 20% ήταν οι εμβολισμένοι που νόσησαν και είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca. Πάνω από το 50% ήταν εμβολισμένοι με Moderna και ανάμεσα στο 20% με 30% με το μονοδοσικό της JJ. Συνολικά οι εμβολιασμένοι σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία είναι κοντά στο 40%.

Στην ηλικιακή ομάδα 60-79

Ποσοστό μικρότερο του 20% είχε εμβολιαστεί με Pfizer. Ξεπερνούν το 40% όσοι είχαν κάνει το AstraZeneca. Πάνω από το 10% με Moderna. Πολύ μικρότερο του 10% με JJ. Συνολικά σε αυτή την κατηγορία κάτω από 20% ήταν το συνολικό ποσοστό των κρουσμάτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter