Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

EOE: Πανηγυρική επανεκλογή Kαπράλου με 14-0

Eρήμην του ηττημένου και των υποστηρικτών του έγιναν οι εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με νικητή φυσικά τον επί οκταετία πρόεδρο, Σπύρο Καπράλο. Το τελικό σκορ ήταν 14-0, αφού οι «φίλοι» του Ισίδωρου Κούβελου αποχώρησαν πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Ωστόσο, οι 14 ψήφοι του Καπράλου αποτελούν απόλυτη πλειοψηφία, αφού οι Ομοσπονδίες με δικαίωμα συμμετοχής ήταν - στην καλύτερη περίπτωση και μετά τις αποφάσεις δικαστηρίων της τελευταίας στιγμής - συνολικά 27. Ο Ισ. Κούβελος, που εισήχθη νωρίτερα στο «Ωνάσειο» με αυξημένη πίεση και ζήτησε αναβολή των αρχαιρεσιών, αναμένεται να προσβάλει τη διαδικασία, μολονότι ο αριθμός 14 στοιχειοθετεί σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΕ απαρτία.

Μερικές ώρες πριν τις εκλογές, οριστικοποιήθηκε, μέσω εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων, η παρουσία των εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ (Ξένια Αργειτάκη) και της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ιάκωβος Φιλιππούσης), ενώ έμεινε «εκτός νυμφώνος» η προσωρινή διοίκηση του Τζούντο (Ευ. Σουφλέρης). Ανάμεσα σε εκείνους που αποχώρησαν, απαιτώντας αναβολή, ήταν και ο προεδρεύων Λάμπης Νικολάου, του οποίου η θέση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή χηρεύει από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Στο δισέλιδο ρεπορτάζ των Νίκου Παπαδογιάννη και Σάββα Λιβάνιου που δημοσιεύθηκε στο “Documento” της 5ης Φεβρουαρίου,προβλέψαμε με ακρίβεια ότι ο Σπ. Καπράλος θα έπαιρνε 14 ψήφους, παραθέτοντας μάλιστα τα ονόματα των εκπροσώπων που θα τον στήριζαν: Αργειτάκη, Κολυμπάδης, Κατσιαδάκης, Κανελλάκης, Φιλιππούσης, Γραμμένος, Αλικάκος, Φυσεντζίδης, Καρράς, Βασιλειάδης, Νικολόπουλος, Κατσιόρας, Αδαμόπουλος και ο ίδιος ο Καπράλος. 

Ο εκτάκτως προεδρεύων Π.Κανελλάκης, εξελέγη Α’ αντιπρόεδρος, ενώ ο Β.Γραμμένος ήταν υπεύθυνος της εφορευτικής επιτροπής. Η Ολομέλεια καλείται να προτείνει στη ΔΟΕ ένα όνομα για ένταξη στο κλαμπ των «αθανάτων» (με φαβορί φυσικά τον Σπύρο Καπράλο), ενώ η σχετική ψηφοφορία θα γίνει στη Λίμα στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.