ΕΟΕ: Υπέρ της αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, αρκεί να μην πλήττονται τα ερασιτεχνικά αθλήματα

ΕΟΕ: Υπέρ της αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, αρκεί να μην πλήττονται τα ερασιτεχνικά αθλήματα

Με ανακοίνωση της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τον προβληματισμό της για την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στο ΟΑΚΑ για 49 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Κι αυτό διότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τα ερασιτεχνικά αθλήματα που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του γηπέδου όπως η ξιφασκία.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε από δημοσιεύματα ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια.

Πάγια θέση της ΕΟΕ είναι ότι συμφωνεί με την εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων προκειμένου να συντηρούνται καλύτερα και να παραμένουν λειτουργικές, αρκεί να μην πλήττονται τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνεί με την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ, χωρίς ωστόσο να χαθούν οι χώροι προπόνησης και αγώνων για τα υπόλοιπα αθλήματα, ειδικά για την ξιφασκία, που έχει φέρει πολλές διακρίσεις στη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ζητάμε λοιπόν να εξαιρεθούν από τη συμφωνία για το ΟΑΚΑ τα προπονητήρια της ξιφασκίας και να παραμείνουν στο άθλημα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε το άθλημα να φύγει από το ΟΑΚΑ, μόνο όταν βρεθεί άλλος χώρος που να είναι απολύτως έτοιμος να λειτουργήσει και να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες της ξιφασκιας. Το ίδιο βέβαια ισχύει για τις Εθνικές ομάδες καλαθοσφαίρισης όλων των κατηγοριών.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν μπορεί να συναινέσει στο «ξεσπίτωμα» ερασιτεχνικών αθλημάτων από τις προπονητικές τους εγκαταστάσεις χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter