EOK: Ποτέ δεν προσφύγαμε στο Πρωτοδικείο

EOK: Ποτέ δεν προσφύγαμε στο Πρωτοδικείο

«Ουδέποτε προσφύγαμε στο Πρωτοδικείο», ξιφουλκεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μπάσκετ, απαντώντας στις αιτιάσεις του Βαγγέλη Λιόλιου για αίτημα ορισμού προσωρινής διοίκησης, απαρτιζόμενης από τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της ΕΟΚ, η σχετική πρωτοβουλία –«εάν συνέβη»- προέρχεται από μεμονωμένα σωματεία που διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από το μητρώο της ψηφοφορίας, εν αγνοία της Ομοσπονδίας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «περίεργες διαδικασίες» και επαναλαμβάνεται το αίτημα για διεξαγωγή των εκλογών εν ευθέτω χρόνω, «δια ζώσης, όπως εκ συστάσεως της δημοκρατίας προβλέπεται και συμβαίνει».

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος πρόεδρος Λιόλιος ζήτησε δημόσια τον καταρτισμό διοίκησης με πρόεδρο κοινής αποδοχής, προτείνοντας τον Παναγιώτη Γιαννάκη ή τον Κωστη Ζομπανάκη. Νωρίτερα ο ίδιος φερόταν αποφασισμένος να ζητήσει διοίκηση Πρωτοδικείου με πρόεδρο τον αυτό του και αντικείμενο την άμεση διενέργεια εκλογών και (προβάλλοντάς το ως αίτημα δεκάδων σωματείων, που πρόσκεινται στον ίδιο), αλλά άλλαξε σχέδια για λόγους τακτικής.

Στην ΕΟΚ πνέουν μένεα κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο θεωρούν υποκινητή ανταρσίας και φαυλότητας. Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. της ΕΟΚ είναι αναγκασμένο να ενημερώσει ότι ουδέποτε προσέφυγε στο Πρωτοδικείο ζητώντας διορισμό προσωρινής διοίκησης. Αν έχει συμβεί αυτό από μεμονωμένα σωματεία, έχει συμβεί εν αγνοία του.

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ το μόνο που έχει πράξει, είναι να αποφασίσει τη μετάθεση των εκλογών, σεβόμενο την απόφαση του Πρωτοδικείου που του προσκόμισαν σωματεία μέλη του, έχοντας κερδίσει το αυτονόητο δικαίωμα συμμετοχής στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία της γενικής συνέλευσης και των αρχαιρεσιών. Ελπίζοντας δε ότι μέχρι τότε αυτές οι εκδηλώσεις θα μπορούν να γίνουν δια ζώσης, όπως εκ συστάσεως της δημοκρατίας προβλέπεται και συμβαίνει.

Το μεγάλο ερώτημα το οποίο επικρατεί σήμερα στον χώρο της καλαθοσφαίρισης είναι αν οι κύριοι αυτοί θέλουν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία όλα τα ενεργά σωματεία με πραγματική αθλητική δραστηριότητα ή μόνο αυτά που επιλέχτηκαν με διαδικασίες περίεργες και συμπεριλήφθηκαν στο μητρώο που κατήρτισε η ΓΓΑ.

Στη γενική συνέλευση ομοσπονδίας με συνταγματική και δημοκρατική επιταγή, συμμετέχει το σύνολο των αθλητικών σωματείων που έχουν πραγματική αθλητική δραστηριότητα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter