ΕΟΚΑΝ: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής»

ΕΟΚΑΝ: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής»

Μετά την ΕΠΟ και ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για την ύπαρξη θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΚΑΝ

«Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, ενημερώνει πως δεν έχει λάβει, μέχρι τώρα, καμία απολύτως ενημέρωση για την ύπαρξη τέτοιου δείγματος.

Γνωστοποιούμε πως σε περίπτωση εύρεσης θετικού δείγματος ενός Έλληνα αθλητή/τριας, η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων έχει υποχρέωση να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Σε ότι αφορά τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία, η διενέργεια των δειγματοληψιών τόσο εντός όσο και εκτός αγώνα έγινε από την UEFA. Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων για τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η FIFA.

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ από την πρώτη στιγμή παρείχε επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση προς τα ΜΜΕ. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πλήρη διαφάνεια και σύμφωνα με τους κανόνες που επιτάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) για έναν αθλητισμό απαλλαγμένο από ουσίες».

Διαβάστε επίσης:

Λήξη συναγερμού στην Εθνική: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη

Φώτης Ιωαννίδης για τις φήμες περί ντόπινγκ: «Θα στραφώ στη δικαιοσύνη εναντίον όσων προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομά μου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter