«ΕΠΙΛΟΓΗ» στον Ελεώνα Θηβών.

Εορτασμός της ημέρας κατά των ναρκωτικών στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων

Η «Επιλογή» είναι η μοναδική φυλακή που λειτουργεί ως θεραπευτικό πρόγραμμα.

Τα μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος (κρατούμενοι) παρουσίασαν - την περασμένη Κυριακή- ένα εικαστικό δρώμενο, μια θεατρική παράσταση ενώ η γιορτή συνοδεύτηκε από μουσικό πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, παλαιότερα μέλη του προγράμματος, μέλη της επανένταξης, γονείς των μελών, καλεσμένοι από φορείς της τοπικής κοινωνίας, εθελοντές και συνεργάτες του Κέντρου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο κ. Παύλος Δουλάμης, Δ/ντής Συντονισμού Φυλακών και η κ. Christine Maerkl, Επιστημονική συνεργάτις του Γεν. Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων (ΚΑΤΚ) «Επιλογή» είναι η μοναδική φυλακή που λειτουργεί ως θεραπευτικό πρόγραμμα. Απευθύνεται σε κρατούμενους-χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, που επιθυμούν να ακολουθήσουν ένα

στεγνό πρόγραμμα απεξάρτησης. Λειτουργεί σαν κλειστή κοινότητα, προσφέρει διάφορες θεραπευτικές δραστηριότητες και υποστηρίζει τα μέλη της και μετά την αποφυλάκιση τους στην κοινωνική επανένταξη. Είναι ένα παράδειγμα εφαρμογής  σωφρονιστικής πολιτικής για την πρόληψη της υποτροπής τοξικομανών κρατουμένων. Εξάλλου, μέσα στις φυλακές λειτουργούν Συμβουλευτικοί σταθμοί, θεραπευτικές κοινότητες καθώς και προγράμματα υποκατάστασης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.