Εορταστικό ωράριο: Πότε κλείνουν σούπερ μάρκετ και εμπορικά την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Εορταστικό ωράριο: Πότε κλείνουν σούπερ μάρκετ και εμπορικά την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Σε ισχύ είναι το εορταστικό ωράριο σήμερα Σάββατο Παραμονή Πρωτοχρονιάς, για την τελευταία ημέρα του χρόνου, καταστήματα και σούπερ μάρκετ, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν επίσης με εορταστικό ωράριο για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Σάββατο 31/12/2022 09:00-20:00
Κυριακή 1/1/2023 κλειστά

Η λειτουργία των σούπερ μάρκετ θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

Σάββατο 31/12/2022 08:00-20:00
Κυριακή 1/1/2023 Κλειστά

Αυξημένο τζίρο προσδοκά η αγορά

Ο εμπορικός κόσμος εναποθέτει τις ελπίδες του στις αγορές της τελευταίας στιγμής ρίχνοντας στη «μάχη» δελεαστικές προσφορές. Η φετινή εορταστική κίνηση στην αγορά ξεκίνησε ικανοποιητικά με τους εμπορικούς δρόμους της χώρας να έχουν έντονη κινητικότητα ενώ η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δίνει περαιτέρω ώθηση.

Οι έμποροι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλη Κορκίδη, προσδοκούν φέτος μεγαλύτερο εορταστικό τζίρο από τα 3,6 δισ. ευρώ, του περσινού Δεκεμβρίου, ενώ οι καταναλωτές αναζητούν προσιτές τιμές, ανάλογες με το «ψαλιδισμένο» από την ακρίβεια διαθέσιμο εισόδημά τους.

Τα επίσημα στοιχεία από την αρχή του έτους μέχρι τώρα δείχνουν μια ενθαρρυντική αύξηση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο που υπερβαίνει σε ετήσια βάση το 10% και η οποία αναμένεται να διατηρηθεί κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Δεκεμβρίου.

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας αισιοδοξεί ότι η φετινή εορταστική περίοδος μπορεί να αναπληρώσει μέρος του χαμένου τζίρου των 2 δισ. ευρώ, των δύο προηγούμενων ετών της πανδημίας, καθώς και να ανακτήσει μέρος του τζίρου που για τον ίδιο λόγο, μετατοπίστηκε μέσω του ηλεκτρονικό εμπορίου σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter