Έως την Πέμπτη η απόφαση του Πρωτοδικείου για τα ασφαλιστικά μέτρα που ζητά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Έως την Πέμπτη η απόφαση του Πρωτοδικείου για τα ασφαλιστικά μέτρα που ζητά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών επί της προσωρινής διαταγής που ζητά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη με αίτημα να απαγορευθεί στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη που έχει στραφεί εις βάρος του 54χρονου άνδρα ο οποίος υποστηρίζει πως είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη, παρέστη στο δικαστήριο συνοδευόμενη από το δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η κα Θεοδωράκη στην αίτησή της, ο Νίκος Κουρής:
«Αυτοπροβάλλεται  και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη.Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος , δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας  και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα  και χρησιμοποιεί το επίθετο ‘Θεοδωράκης’ ως απόρροια σχέσης  πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως  να προσδώσει κύρος  και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει  αλλά συγχρόνως  προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει  στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος  επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος .
Με τη συμπεριφορά του αυτή  ο καθού η αίτηση , που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει , προσβάλλει το δικάιωμα της προσωπικότητάς μου  ως κληρονόμο και δικαιούχο  του αποβιώσαντος πατρός μου  και δη του βασικού στοιχείου αυτής , δηλαδή του επωνύμου ‘Θεοδωράκης’ με την παράνομη χρήση τούτου  από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης  του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο.Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος  από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών  και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει  από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους…»
Το παρόν στη διαδικασία έδωσε και ο Νίκος Κουρής ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επέμεινε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και πως άμεσα θα προχωρήσει και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.
Μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η κ. Θεοδωράκη και στη συνέχεια η επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter