Επαγγελματίες ψυχικής υγείας από έξι χώρες συζητούν για τους πρόσφυγες

Επαγγελματίες ψυχικής υγείας από έξι χώρες συζητούν για τους πρόσφυγες

Το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ (μονάδα ψυχικής υγείας για μετανάστες και πρόσφυγες) και το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ οργανώνουν την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00, εκδήλωση-συζήτηση για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση με θέμα «Αναζητώντας νέες εστίες: Άνθρωποι σε κίνηση, κοινωνίες σε στάση;».

Η εκδήλωση θα γίνει στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, Ακαδημίας 18, 1ος όροφος (είσοδος από την στοά) με ελεύθερη είσοδο.

θα λάβουν μέρος ειδικοί που ασχολούνται με την ψυχική υγεία και την βοήθεια σε ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους. Την εμπειρία και τις απόψεις τους θα καταθέσει μία διεπαγγελματική ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας από την Συρία, την Τυνησία, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Η συζήτηση μαζί τους θα βοηθήσει να διερευνηθούν οι επιπτώσεις του προσφυγικού φαινομένου στην ψυχοκοινωνική ευεξία όσων εμπλέκονται στον ένα ή τον άλλο βαθμό.

Οι οργανωτές ευελπιστούν η συζήτηση αυτή να βοηθήσει στον αναστοχασμό πάνω στο κυρίαρχο αφήγημα που «θέλει» κάποιες χώρες να «δέχονται» και άλλες να «στέλνουν» μετανάστες. Ο στόχος είναι η εξειδίκευση, οι ιδέες και τα όνειρα ανθρώπων με ευρέως διαφορετικές εμπειρίες να αποτελέσουν εφαλτήριο για έναν πιο παραγωγικό διάλογο που υπερβαίνει τη συζήτηση περί «post-migration» κοινωνιών.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:

Yolla Moukarzel (Συρία) – IMC Syria

Mariam Mzoughi (Τυνησία) – Tunisie Terre D’ Asyle

Ozlem Legat (Τουρκία) – Human Resource Development Foundation

Monica Serrano (Ιταλία) – Aelle il Punto

Francisco Collazos (Ισπανία) – Vall d’ Hebron University Hospital

Νίκος Γκιωνάκης (Ελλάδα) – Κέντρο Ημέρας Βαβέλ

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, αραβικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter