Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Να επικυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις 120 δόσεις

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Να επικυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις 120 δόσεις

Η νέα Βουλή πρέπει να επικυρώσει τη ρύθμιση με την οποία επεκτείνεται και για τα νομικά πρόσωπα η ρύθμιση των 120 δόσεων, τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

«Αναμφίβολα είναι μία θετική εξέλιξη, η επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων και σε νομικά πρόσωπα, με τζίρο ως 2 εκατομμύρια ευρώ, για την εξόφληση οφειλών στην εφορία». Αυτό σημείωσε στη δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου για την επέκταση των 120 δόσεων.

Ο ίδιος συνέχισε αναφέροντας τα εξής:

«Εδώ θα πρέπει να επισημάνω ότι είναι κάτι που είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό ως επιμελητήριο, καθώς κατά τη γνώμη μας έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί εξ αρχής στη ρύθμιση, μια και αφορά χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και ειδικά αυτές που δεν μπορούν να υπαχθούν στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, καθώς δεν έχει ανοίξει το σύστημα για οφειλές έως 20.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να σημειώσω δύο σημαντικούς αστερίσκους που έχουν άμεση σχέση με την εφαρμογή της επέκτασης της ρύθμισης.

Ο πρώτος είναι ότι επειδή πρόκειται για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για να εφαρμοστεί αυτή η επέκταση πρέπει να επικυρωθεί από την επόμενη Βουλή. Για να μην υπάρξει λοιπόν κανένα πρόβλημα και στην πορεία αποδειχθεί μία εξέλιξη χωρίς ουσία, καλώ όλα τα κόμματα να δεσμευθούν από τώρα για την επικύρωση της ΠΝΠ.

Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός, είναι η στάση των θεσμών που σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν εκφράσει αντιρρήσεις συνολικά για τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Οπότε η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου οφείλει να κάνει το καλύτερο δυνατό για να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ότι η διευθέτηση των χρεών μπορεί να δώσει μία τεράστια ώθηση στην αγορά, να στηρίξει επί της ουσίας τις ελληνικές επιχειρήσεις και να ενισχύσει την προσπάθεια της ανάκαμψης.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι αν θέλουμε να έχουμε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, πρέπει να επιλυθούν ορισμένα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την επιχειρηματικότητα. Και το θέμα της ρύθμισης των οφειλών μαζί με την υπερφορολόγηση, είναι αυτή την στιγμή τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους όλης της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter