Έπαιξαν «μονά ζυγά» το άνοιγμα των σχολείων;

Έπαιξαν «μονά ζυγά» το άνοιγμα των σχολείων;

Το επιτελικό κράτος που τόσο πολύ διαφήμισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει.

Από χθες το πρωί σχετικά με το άνοιγμα ή μη των σχολείων την προσεχή Δευτέρα η μια δήλωση των αρμόδιων υπουργών αναιρούσε την επόμενη με αποτέλεσμα ένα απίστευτο αλαλούμ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο στενότερος συνομιλητής του πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφεραν ότι τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο οι λοιμωξιολόγοι δεν είχαν συνεδριάσει για να εκφράσουν την άποψή τους.

Σε αντίθεση με την υπουργό και υφυπουργό Παιδείας, που έστειλαν ακόμη και επίσημη ανακοίνωση με την οποία διαβεβαίωναν ότι οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα ανοίξουν δια ζώσης τη Δευτέρα.

Τόμπολα. Χιλιάδες καθηγητές που πρέπει να μετακινηθούν και πολλά περισσότερα παιδιά δεν ήξεραν ποιόν να πιστέψουν. Την επίσημη φωνή της κυβέρνησης ή τις αρμόδιες υπουργούς.

Οι κυρίες μάλιστα του υπουργείου Παιδείας ας σημειωθεί ότι αποφάσισαν το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ερήμην των αρμοδίων λομωξιολόγων. Φαίνεται ότι έχουν στη λογική τους οι «άριστοι» του Κυριάκου να λένε ότι λαμβάνουν υπόψην τους ειδικούς αλλά στην ουσία να αποφασίζουν μόνοι τους. 

Κάτι αντίστοιχο έγινε και πριν από τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου για τη Θεσσαλονίκη, δεν έλαβαν έγκαιρα τα μέτρα προστασίας που τους είχαν συστήσει οι λοιμωξιολόγοι και έσπειραν τον θάνατο στη συμπρωτεύουσα.

Τελικά η συνεδρίαση που είχε ανακοινωθεί για σήμερα έγινε άρον – άρον χθες το απόγευμα και ως δια μαγείας οι ειδικοί έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας.

Ολοι πλέον καταλαβαίνουν ότι η απόφαση ήταν πολιτική.Τι θα γίνει όμως αν συμβεί κάτι αντίστοιχο με τη Θεσσαλονίκη; Ποιος θα πάρει την ευθύνη; Η κυρία Κεραμέως και η κυρία Μακρή ή θα την ρίξουν στους ειδικούς;

Μήπως Πελώνη, Γεραπετρίτης, Κικίλιας, θέλησαν να αποποιηθούν οποιαδήποτε ευθύνη, και μαζί με αυτούς και ο πρωθυπουργός, σχετικά με το τι θα συμβεί στο μέλλον και την άφησαν στο υπουργείο Παιδείας και στους λοιμωξιολόγους;

Τι κρύβεται πίσω από τη σπουδή του υπουργείου να ανοίξει τα σχολεία με πολιτική ουσιαστικά απόφαση;

Ας ελπίσουμε ότι έχουν σκεφτεί τις επιπτώσεις της απόφασής τους. Γιατί μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις…..

Γιατί όσο και να αδιαφορούν για την υγεία των πολιτών, προς το συμφέρον κάποιων τρίτων, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με πιθανούς θανάτους!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter