Επαναφορά του Τραμπ στο Twitter μετά τον αποκλεισμό του για υποκίνηση βίας σχεδιάζει ο Μασκ

Επαναφορά του Τραμπ στο Twitter μετά τον αποκλεισμό του για υποκίνηση βίας σχεδιάζει ο Μασκ

Το μπλόκο που είχε επιβάλει το Twitter στον Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα σκηνικά ντροπής στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ.

Στα πλαίσια της ομιλίας του στη σύνοδο Future of the Car υπό την αιγίδα των Financial Times, ο Μασκ χαρακτήρισε τον αποκλεισμό του Τραμπ απ’ το Twitter ως «ηθικά κακή απόφαση» και «ακραία ανόητη». Είπε ότι οι μόνιμες απαγορεύσεις λογαριασμών του Twitter θα πρέπει να είναι σπάνιες και να προορίζονται για λογαριασμούς που είναι απάτη ή αυτοματοποιημένα ρομπότ.

«Νομίζω ότι ήταν λάθος γιατί αποξένωσε ένα μεγάλο μέρος της χώρας και δεν είχε ως αποτέλεσμα τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ να μην έχει φωνή», συμπλήρωσε ο Μασκ. «Έτσι νομίζω ότι αυτό μπορεί να καταλήξει ειλικρινά χειρότερο από το να υπάρχει ένα ενιαίο φόρουμ όπου ο καθένας μπορεί να συζητήσει.Υποθέτω ότι η απάντηση είναι ότι θα αντέστρεψα τη μόνιμη απαγόρευση», σημείωσε.

Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο Τραμπ είχε δηλώσει απρόθυμος να επανέλθει στο Twitter ακόμα και μετά την αποκατάσταση του λογαριασμού του. Εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία του να επικεντρωθεί στη δική του πλατφόρμα, την Truth Social.

«Δεν πάω στο Twitter. Θα μείνω στο Truth», είπε ο Τραμπ. «Ελπίζω ο Έλον να αγοράσει το Twitter γιατί θα κάνει βελτιώσεις σε αυτό και είναι καλός άνθρωπος, αλλά θα παραμείνω στο Truth».

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ σε δηλώσεις του κατέστησε σαφές πως πιστεύει πως το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία προκειμένου να οικοδομήσει εμπιστοσύνη με τους χρήστες και να εξυπηρετήσει καλύτερα τις προϋποθέσεις για την επίτευξη της ελευθερίας του λόγου.

Η απόπειρα εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ έχει εγείρει ωστόσο ανησυχίες ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει μια πιο χαλαρή προσέγγιση για τον έλεγχο περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείστηκε από την πλατφόρμα του Twitter με κατηγορία για υποκίνηση βίας.

Φαίνεται μάλιστα πως ο Μασκ είχε προσπαθήσει να έχει αντιταχθεί στην εν λόγω απόφαση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter