Επανέφεραν 73χρονο ταξίαρχο – Είχε αποστρατευτεί το 1994

Επανέφεραν 73χρονο ταξίαρχο – Είχε αποστρατευτεί το 1994

Ταξίαρχος ο οποίος παραιτήθηκε πριν από 28 χρόνια επανήλθε… εν ενεργεία, έχοντας κάνει ένα πέρασμα και από την τοπική αυτοδιοίκηση! Την ιδιαίτερη αυτή… επαναφορά στην ενεργό δράση αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του armyvoice.gr και της Ιωάννας Ηλιάδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εβδομάδα ιππικού τεθωρακισμένων, περιλάμβανε την παρουσία του Δημήτρη Στεργίου Καψάλη, ο οποίος τοποθετήθηκε διοικητής ίλης ιππικού, καθώς το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ θέλησαν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις του σε θέματα εκπαίδευσης αλόγων.

Ο Ταξίαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης ασχολήθηκε με την πολιτική και διετέλεσε δήμαρχος Πεντέλης, ενώ σε δηλώσεις του ως επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συμμαχία», έχει δηλώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος το 2023. Σύμφωνα με το armyvoice.gr, ο επανελθών Ταξίαρχος, τοποθετήθηκε διοικητής ίλης ιππικού, ωστόσο «δεν έκλεισαν μαζί του ένα συμβόλαιο ώστε να επιτύχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, όπως κάνουν σε άλλες περιπτώσεις με πλήθος αποστράτων, αλλά τον επανέφεραν εν ενεργεία».

Το ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι ο υπερήλικας στρατιωτικός θα λαμβάνει περισσότερα χρήματα «από τους “μάχιμους” Ταξίαρχους που υπηρετούν στα σύνορα και έχουν την ευθύνη της άμυνας κάποιου νησιού. Και αυτό γιατί οι αποδοχές του που φθάνουν περίπου τις 2.500 έχουν μειωμένες κρατήσεις σε σχέση με τα στελέχη που δεν έχουν περάσει στην αποστρατεία για να αναβαπτιστούν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter