Επανεκκίνηση όπως όπως…

Επανεκκίνηση όπως όπως…

Οι ομάδες της λίγκας ξεκίνησαν προπονήσεις με στόχο την επιστροφή στη δράση στα μέσα του Ιουνίου,  όμως απ’ ό,τι φαίνεται αυτό είναι το εύκολο της υπόθεσης.

Tο δύσκολο είναι να βρεθούν λύσεις σε πολύ σοβαρότερα ζητήματα που καίνε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, αλλά πώς; Ούτε το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας έχει λυθεί οριστικά ούτε η υπόθεση της δίωξης των 28 για τα στημένα ματς έχει προχωρήσει. Παραμένει άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με τα τηλεοπτικά, όπου τα δύο τρίτα των ομάδων αν δεν βρουν στέγη «καίγονται». Πολλές ομάδες ζητούν ξανά αναδιάρθρωση των κατηγοριών γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα σωθούν και το θέμα βρίσκεται πάλι στον αέρα. 

Οι Big 4 δεν λένε να βάλουν νερό στο κρασί τους και επιμένουν σε έναν πόλεμο που δεν βγάζει πουθενά και συμπαρασύρει και τους μικρομεσαίους στον γκρεμό. FIFA και UEFA όσο κι αν προσπάθησαν, λύση για τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν βρήκαν και παράλληλα η πολιτεία παραμένει ανίκανη να παρέμβει και να αλλάξει το παραμικρό. Απέναντι σε όλα αυτά εκείνο που ενδιαφέρει τις ΠΑΕ είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί, για να μπορέσουν να πάρουν και την τελευταία δόση του τηλεοπτικού συμβολαίου τους ώστε να συντηρηθούν έως ότου βρεθεί –αν βρεθεί– κάτι καλύτερο. 

Με λίγα λόγια, ούτε πλάνο υπάρχει ούτε αλλαγή νοοτροπίας. Το σχέδιο «πάμε και βλέπουμε, έχει ο Θεός…» δεν βοηθά και τόσο. Κι αν δεν αλλάξουν πολλά, άμεσα και δραστικά, τώρα, εν μέσω πανδημίας, δεν θα αλλάξουν ποτέ. Και θα μείνουμε να ζούμε κάθε χρόνο τα ίδια και χειρότερα από την προηγούμενη σεζόν…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter