Επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας βλέπει ο Στέλιος Πέτσας

Επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας βλέπει ο Στέλιος Πέτσας

Στην επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας αναφέρθηκε στο μπρίφινγκ ο Στέλιος Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Η χώρα ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα…Την 1η Ιουλίου ανοίγουν για πτήσεις από το εξωτερικό όλα τα αεροδρόμια της χώρας και είμαστε καθόλα έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας. Διεκδικούμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια σαφώς μικρότερη πίτα και στέλνουμε μήνυμα για ένα ευχάριστο καλοκαίρι σε μια ασφαλή χώρα. Οι υγειονομικές υπηρεσίες και η Πολιτική Προστασία παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των εργαζόμενων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως των επισκεπτών μας. Εκπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν στη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή δεν γίνονται.

Όπως τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στην Πανομογενειακή τηλεδιάσκεψη Ελλήνων Ομογενών Ιατρών με θέμα την «εξάλειψη του κορονοϊού», «η Ελλάδα είναι ασφαλής. Οι γιατροί μας και το Κράτος έχουν πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών της χώρας μας. Η οικονομία μας έχει ξεκινήσει και ο Τουρισμός μας κάνει τα πρώτα οργανωμένα του βήματα. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πολιτικής Προστασίας μας επιτρέπει να ελέγχουμε την κατάσταση σε όλη την επικράτεια, ενώ ειδικά σχέδια έχουν καταστρωθεί, ώστε να εντοπίζεται, να ιχνηλατείται και να αντιμετωπίζεται κατάλληλα και γρήγορα κάθε ενδεχόμενο κρούσμα».

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού: «Η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συνήλθε με τηλεδιάσκεψη την περασμένη Παρασκευή, δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα. Έτσι το βασικό θέμα που απασχολεί τις ευρωπαϊκές ηγεσίες -η έγκριση της πρότασης της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης- παραπέμφθηκε στην επόμενη Σύνοδο που θα γίνει στη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης και ζήτησε να διατηρηθούν ως έχουν το ύψος του συνολικού ποσού, η αναλογία επιχορηγήσεων-δανείων, αλλά και η κλείδα κατανομής». Υπογράμμισε ότι «οι αγορές έχουν προεξοφλήσει το ύψος της παρέμβασης κι οτιδήποτε διαφορετικό θα δημιουργούσε σοβαρότατο πρόβλημα», τόνισε ότι «έχουμε ραντεβού με την ιστορία» και προειδοποίησε πως εάν η ευρωπαϊκή αντίδραση δεν έχει το κατάλληλο μέγεθος ή την ταχύτητα που απαιτείται, θα φέρουν στην Ευρώπη κοινωνική αναταραχή και άνοδο του λαϊκισμού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter