Επανεκλέχθηκε ο Τασούλας – «Διαλύεται» το απόγευμα η Βουλή

Επανεκλέχθηκε ο Τασούλας – «Διαλύεται» το απόγευμα η Βουλή

Εκ νέου πρόεδρος της Βουλής εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας με 270 ψήφους από τους 296 βουλευτές που ψήφισαν. Όλα τα κόμματα στήριξαν την επιλογή της πλειοψηφίας, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών».

Δείτε επίσης: Πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας

«Θα υπηρετήσω την προετοιμασία της Βουλής για την επόμενη που θα ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή της 25ης Ιουνίου» είπε ο κ. Τασούλας και απευθυνόμενος στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας, πρόσθεσε πως «το φευγαλέο της θητείας δεν μειώνει το σημαντικό της εκλογής σας».

Επιστολική ψήφο έστειλε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία απουσιάζει από τη διαδικασία λόγω κηδείας στην Άρτα, ενώ με τον ίδιο τρόπο ψήφισε και ο Αλ. Τσίπρας προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Τζίνας Πολίτη. Επίσης, επιστολική ψήφο έστειλαν και οι Σωκράτης Βαρδάκης και Μπουρχάτ Μπαράν.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι Αντώνης Σαμαράς, Όθωνας Ηλιόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν. Να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτοι δεν μπόρεσαν να ορκιστούν βουλευτές λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στις ΗΠΑ.

Μυστική ψηφοφορία

Έπειτα από την ονομαστική ψηφοφορία για την ανάδειξη του προέδρου, στήθηκαν τέσσερις κάλπες για τη διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας προκειμένου να εκλεχθούν τα λοιπά μέλη του προεδρείου της Βουλής.

Αντιπρόεδροι από τη ΝΔ αναμένεται να εκλεγούν οι Ν. Κακλαμάνης, Χαρ. Αθανασίου και Αθ. Μπούρας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί η Μ. Τζούφη, από το ΠΑΣΟΚ ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, από το ΚΚΕ ο Χρ. Λαμπρούλης και από την Ελληνική Λύση ο Κων. Χήτας.

«Διάλυση» της Βουλής

Η παρούσα Βουλή αναμένεται να «διαλυθεί» το απόγευμα με τη θυροκόλληση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για την προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Το ΠΔ θα περιλαμβάνει εκτός από την ημερομηνία των εκλογών και την ημέρα που η νέα Βουλή θα συγκληθεί για την καθιερωμένη ορκωμοσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter