Επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Βουλής ο Τασούλας – Ποια κόμματα δεν τον ψήφισαν

Επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Βουλής ο Τασούλας – Ποια κόμματα δεν τον ψήφισαν

Με 249 ψήφους ανανεώθηκε η θητεία του Κων. Τασούλα στην προεδρία της Βουλής, με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση να τον υπερψηφίζουν.

Στον αντίποδα, «παρών» δήλωσαν ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.

Οι βουλευτές Επικρατείας των ΚΚΕ και Νίκης, αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου διευκρίνισαν πως η στάση τους δεν αφορά το πρόσωπο του προέδρου της Βουλής, αλλά λόγους αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της διαδικασίας ο πρώην -πλέον- αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νικήτας Κακλαμάνης -ο οποίος είχε λάβει 270 ψήφους στη Βουλή της μίας ημέρας μετά τις εκλογές του Μαΐου- ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την τιμή που του έκανε να τον προτείνει τρεις φορές στο συγκεκριμένο αξίωμα, αλλά και όλους τους κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους πλην του γ.γ. της Βουλής, Γιώργου Μυλωνάκη.

Δείτε επίσης: Κοινοβουλευτικό τσίρκο: Η ΝΔ δεν ψηφίζει αντιπρόεδρο Βουλής από Πλεύση Ελευθερίας επειδή η Κωνσταντοπούλου δεν στηρίζει Τασούλα

«Θα διαφυλάξω την απρόσκοπτη λειτουργία του Κοινοβουλίου»

Μετά την εκλογή του, ο (εκ νέου) επανεκλεγείς πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως η νέα κοινοβουλευτική πορεία θα είναι «χωρίς αλαζονεία και περιττή καταπόνηση», προσθέτοντας: «Θα χαρώ να σας έχω όλες και όλους δίπλα μου. {…} Να μη καταδεχτεί κανείς να γίνει διακονιάρης εφήμερης δημοσιότητας. {…} Είτε μόνος είτε μετά πολλών, την απρόσκοπτη λειτουργία του Κοινοβουλίου θα διαφυλάξω. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα είμαι μόνος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter