Επανεκλογή Παπαδημούλη στην Αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ποσοστό ρεκόρ 75%

Επανεκλογή Παπαδημούλη στην Αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ποσοστό ρεκόρ 75%
Φωτογραφία Αρχείου

Με το ποσοστό ρεκόρ του 75% συνδιάστηκε η επανεκλογή του Δημήτρη Παπαδημούλη στην Αντιπροεδρία του ΕΚ.

«Θα συνεχίσω να εκπροσωπώ ταυτόχρονα και την Ευρωπαϊκή Αριστερά και φυσικά την πατρίδα μου την Ελλάδα» τόνισε ο ίδιος, καθώς επανεξελέγη την Τρίτη για τέτερτη συναπτή φορά με την υποστήριξη ευρείας διακομματικής πλειοψηφίας και με ποσοστό 74.77%.

Ο επικεφαλής της Ευρωοομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π Σ Δημήτρης Παπαδημούλης, που προτάθηκε ομόφωνα για τέταρτη συνεχόμενη φορά από το Προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς για τη θέση του Αντιπροέδρου, συγκέντρωσε 492 θετικές ψήφους, επί συνόλου 658 έγκυρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 74.77%) .

Το νέο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει θητεία έως και τον Ιούνιο του 2024.

Μετά την επανεκλογή του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τους Ευρωβουλευτές που με τίμησαν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους, με μια μεγάλη πλειοψηφία, από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα.
Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί δυο από τους δεκατέσσερεις Αντιπροέδρους είναι από την Ελλάδα. Συγχαίρω την Εύα Καϊλή για την εκλογή της και προσβλέπω σε μια εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας μας.
Και τα επόμενα 2,5 χρόνια θα συνεχίσω να εκπροσωπώ στο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου και την Ευρωπαϊκή Αριστερά και φυσικά την πατρίδα μου την Ελλάδα.
Για ένα πιο ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο. Για μια πιο ενωμένη, δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη. Με περισσότερη διαφάνεια, δημοκρατία και αλληλεγγύη και λιγότερες ανισότητες».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter