Επανεμφάνιση Καμμένου με «βόμβες» για τα ελληνοτουρκικά: «Δεδομένο το θερμό επεισόδιο με Τουρκία»

Επανεμφάνιση Καμμένου με «βόμβες» για τα ελληνοτουρκικά: «Δεδομένο το θερμό επεισόδιο με Τουρκία»

Μετά από διάστημα μακράς απουσίας από τα ΜΜΕ, με αφορμή τα ελληνοτουρκικά, επανεμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Άμυνας τόνισε πως θεωρεί δεδομένο ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία ενώ σημείωσε πως: «αν δεχθούμε επίθεση θα είμαστε μόνοι μας τις πρώτες ώρες». «Υπήρξαν στιγμές που ήμασταν πολύ κοντά σε σύγκρουση με την Τουρκία».

«Κάνουν μεγάλη μάχη με τα αλιευτικά, σε περιοχή ασκήσεως των υποβρυχίων μας 60 – 70 αλιευτικά (…) H Τουρκία θα θελήσει θερμό επεισόδιο επειδή πιέζεται για να οδηγήσει την Ελλάδα στη Χάγη» εκτίμησε.

Ακόμα, αποκάλυψε ότι: «εγώ μίλαγα με τον κ. Ακάρ εγώ είχα το κινητό του τηλέφωνο, κι είχε εκείνος το δικό μου, και θα σας θυμίσω πώς έγινε και η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Όταν υπήρχε κρίση ή έβαζα τον Αποστολάκη να μιλήσει με τον αρχηγό του επιτελείου ή σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό μιλούσα κι εγώ με τον Ακάρ». Όπως διευκρίνισε, υπήρχε: «ένα συμβάν μετά την απελευθέρωση των στρατιωτικών μας που συλλάβαμε Τούρκους στον Έβρο και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τον Ακάρ τους παραδώσαμε στη γέφυρα».

Όσον αφορά τη συμφωνία με τη Γαλλία, τόνισε: «Η συμφωνία που υπεγράφη είναι η αλλαγή της σημασίας της χώρας είναι μια άριστη συμφωνία γιατί πρώτα απ’ όλα η Ελλάδα δέχεται την εισήγηση του ανώτατου ναυτικού συμβουλίου που είχε επιλέξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τη μετατροπή του στόλου μας με νέες φρεγάτες και το συνδυασμό αεροναυτικών δυνάμεων, δηλαδή την επικοινωνία των πλοίων με τα αεροσκάφη και τα δορυφορικά συστήματα όπως το πρόγραμμα Ήλιος… που είναι πολύ διαφορετικό σύστημα και δεν μπλοκάρεται…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter