Επανεμφάνιση Μπαλάσκα για τις γυναικοκτονίες μετά τις περσινές αθλιότητες

Επανεμφάνιση Μπαλάσκα για τις γυναικοκτονίες μετά τις περσινές αθλιότητες

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο έκπτωτος συνδικαλιστής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας με σκοπό να τοποθετηθεί επί των περιστατικών των γυναικοκτονιών που έλαβαν χώρα σε χρονικό διάστημα λιγότερο του εικοσιτετραώρου σε Κρήτη και Ζάκυνθο.

Πριν από έναν χρόνο, με αφορμή μια γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, εκείνη της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, είχε τοποθετηθεί προσφέροντας… «οδηγίες προς επίδοξους γυναικοκτόνους» με στόχο την ελαχιστοποίηση της ποινής τους, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα σχολιάζοντας τον θύτη της στυγερής γυναικοκτονίας είχε υπογραμμίσει πως «δείχνει ότι είναι βλάκας» γιατί «τη στιγμή που σκότωσε την γυναίκα του, αν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στο θυμό του, ότι τα ‘χασε και “τρελάθηκε” … αν έπαιρνε την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή… θα πήγαινε “εν βρασμώ ψυχής” σε οικογενειακό καυγά. Θα πήγαινε πέντε; έξι χρόνια φυλακή;».

Φαίνεται πως τα συστημικά ΜΜΕ, όπως και η ΕΡΤ,  επέλεξαν να ξανακαλέσουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο προκειμένου να επανατοποθετηθεί επί του ίδιου θέματος, με παρεμφερή, όσον αφορά τη ρητορική, αποτελέσματα.

Αυτή τη φορά ο Μπαλάσκας δεν δίστασε να αποδώσει ευθύνες και στα θύματα, συμβάλλοντας στη δημιουργία του φαινομένου της διπλής θυματοποίησης. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Βλέπουμε με έκπληξη πολλές φορές συμπεριφορές γυναικών. Και αυτό είναι που μας εκπλήσσει περισσότερο σαν αστυνομία. Βλέπουμε γυναίκες χτυπημένες, δαρμένες, οι οποίες μας λένε “όλα καλά, φύγετε”»…

Δείτε το βίντεο στο Tweet της Αυγής:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter