Επανέναρξη Προανακριτικής: Καταθέτει η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου

Επανέναρξη Προανακριτικής: Καταθέτει η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου

Την επανέναρξη των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής, παρουσία όλων των μελών, σηματοδοτεί η κατάθεση της τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Πριν οι Επιτροπές της Βουλής για την επεξεργασία του νομοθετικού έργου επανέλθουν σε συνθήκες απαρτίας, η πλειοψηφία έσπευσε να προγραμματίσει τη συνέχιση της λειτουργίας της Προανακριτικής Επιτροπής, γεγονός που ερμηνεύεται από πολλούς ως μία ακόμη απόδειξη των εκλογικών βλέψεων και στοχεύσεων της ΝΔ.

Εξεταζόμενη μάρτυρας στη σημερινή διαδικασία της Επιτροπής είναι η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, μετά το σχετικό αίτημα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά της κ. Δημητρίου έχει καταφερθεί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, περιγράφοντάς την ως πρόσωπο που τουλάχιστον γνώριζε -αν δεν συναινούσε- στις προθέσεις ελέγχου της Δικαιοσύνης από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στην πολύωρη κατάθεσή της στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διεξάγουν την παράλληλη έρευνα από την πλευρά της Δικαιοσύνης, η Ξ. Δημητρίου κατέρριψε τους ισχυρισμούς Αγγελή, απαντώντας ολιστικά για όλα τα ζητήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, η πρωτοκλασάτα στελέχη της συμπολίτευσης στην Επιτροπή δεν σκοπεύουν να προκαλέσουν ή να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία και το κύρος της συνταξιοδοτημένης δικαστικού, καθώς αντιλαμβάνοντας τις αντιδράσεις που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μία τέτοια στάση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter