Επανεξελέγη αντιπρόεδρος γυναικών των Ευρωσοσιαλιστών η Ζέφη Δημαδάμα

Επανεξελέγη αντιπρόεδρος γυναικών των Ευρωσοσιαλιστών η Ζέφη Δημαδάμα

Με γυναικείο και ΠΑΣΟΚικό άρωμα ξεκίνησε τις εργασίες του  το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES-Party of European Socialists), στο Βερολίνο. Στο πλαίσιο της διήμερης συνεδρίασης, οι γυναίκες του PES επέλεξαν με ψηφοφορία την εκπροσώπησή τους στα συλλογικά τους όργανα.

Η πανεπιστημιακός Ζέφη Δημαδάμα και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,  διεκδίκησε την Αντιπροεδρία Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος την Παρασκευή (14.10.2022) και επανεκλέχθηκε  ως Αντιπρόεδρος του PESWomen.

Η  Ζέφη Δημαδάμα είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και διδάσκει  στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σε δήλωσή της σχετικά με την εκλογή της επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η επέλαση της ακροδεξιάς απειλεί τις κατακτήσεις των γυναικών και αμφισβητεί ευθέως βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις μας όπως οι νόμιμες αμβλώσεις. Οι κοινωνικές ανισότητες που διευρύνονται έχουν ως θύματα πρώτα τις γυναίκες.

Ως Αντιπρόεδρος υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να δίνω μάχες για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια που δεν έχουν ίσες ευκαιρίες να αναδείξουν τα ταλέντα τους, να καταγγείλουν αυτούς που τις κακοποιούν, τις καταπιέζουν και τις δολοφονούν (γυναικοκτονια), για τις γυναίκες που συνεχίζουν να πληρώνονται λιγότερο από τους άνδρες για την ίδια εργασία, τις γυναίκες που φοβούνται να κυκλοφορούν μόνες γιατί μπορεί να βιασθούν, που δουλεύουν το πρωί και κάνουν το νοικοκυριό το βράδυ, που θηλάζουν τα παιδιά και τρέχουν να προλάβουν τα meetings, που θέλουν να μην κάνουν οικογένεια γιατί είναι επιλογή τους.

Ο κόσμος μας παραμένει φτιαγμένος για τους άντρες και αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε με συμμάχους τους άνδρες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης:

Στο Συμβούλιο των Ευρωσοσιαλιστών την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών – Χτίζει γέφυρες με προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter