Επείγουσα ερώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν για τα μέτρα μετά το Μνημόνιο

Επείγουσα ερώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν για τα μέτρα μετά το Μνημόνιο

Επείγουσα γραπτή ερώτηση σχετικά με το αίτημα νομοθέτησης μέτρων πέραν του 2018 και τις παράλογες απαιτήσεις που εγείρονται πριν από την ολοκλήρωση κάθε αξιολόγησης, κατέθεσε χθες προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου._x000D_
_x000D_

Συγκεκριμένα, ο Στ. Κούλογλου επισημαίνει πως ενώ ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί έχει επανειλημμένα εκφραστεί θετικά για την πραγματική πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την πλευρά της Ελλάδας, εντούτοις, κάποια μέλη των εταίρων που απαρτίζουν το κουαρτέτο των δανειστών της, εγείρουν παράλογες απαιτήσεις όποτε βρισκόμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της ολοκλήρωσής της και τη δημιουργία ενός κλίματος δυσπιστίας καθώς και δυσμενείς επιπτώσεις κυρίως στα οικονομικά αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Ο ευρωβουλευτής αναφερόμενος στα μέτρα που ζητάνε από την Ελλάδα να νομοθετήσει και μετά το τέλος του τρέχοντος Μνημονίου, πέραν δηλαδή του 2018, καλεί την Κομισιόν να πάρει επίσημη θέση για το αν συμφωνεί με το παραπάνω αίτημα που αντίκειται στις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές και δημοκρατικές παραδόσεις.

Ακολουθεί το κείμενο της επείγουσας γραπτής ερώτησης

“Σε επανειλημμένες πρόσφατες δηλώσεις του ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί είχε εκφράσει τη θετική του άποψη σχετικά με την πραγματική πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα. Κατά γενική ομολογία οι δείκτες της οικονομίας εξελίσσονται καλύτερα από όλες τις προβλέψεις, όπως διαπιστώθηκε και στο πρόσφατο Εurogroup της 27ης Ιανουαρίου.

Παρόλα αυτά κάθε φορά που πλησιάζει η ολοκλήρωση της εκάστοτε αξιολόγησης εγείρονται παράλογες απαιτήσεις από μέρους μελών του κουαρτέτου, απαιτήσεις που απομακρύνουν την επίτευξη συμφωνίας. Αυτό έρχεται να προστεθεί και στα λάθη που έχουν γίνει πολλές φορές στον σχεδιασμό και τον υπολογισμό συγκεκριμένων μεγεθών ή αποδόσεων, όπως άλλωστε έχει επανειλημμένως παραδεχθεί το ΔΝΤ στο πρόσφατο και μακρινό παρελθόν, με εμφανή τα δυσμενή και κοινωνικά άδικα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Τελευταία διατυπώνεται το αίτημα προς την Ελλάδα να νομοθετήσει μέτρα για μετά το 2018 και το τέλος του τρέχοντος Μνημονίου.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Συμφωνεί με το παραπάνω αίτημα το οποίο θα δεσμεύσει τις μελλοντικές ελληνικές κυβερνήσεις και αντίκειται στις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές και δημοκρατικές παραδόσεις;”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter