Επεισόδια και μολότοφ με Χρυσαυγίτες στην Καλλιθέα – 11 προσαγωγές (Photos + Video)

Επεισόδια και μολότοφ με Χρυσαυγίτες στην Καλλιθέα  – 11 προσαγωγές (Photos + Video)

Επεισόδια με μολότοφ και προσαγωγές, μεταξύ χρυσαυγιτών και αστυνομικών δυνάμεων, που επενέβησαν για να αποτρέψουν συμπλοκή με συγκεντρωθέντες από τον αριστερό χώρο, σημειώθηκαν στις 10.30 το πρωί στην Καλλιθέα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ομάδα περίπου 150 ατόμων απο το ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες της Αριστεράς, είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, στην πλατεία Κύπρου, όπου βρίσκεται Μνημείο Ηρώων, για κατάθεση στεφάνων, ενώ μια ομάδα από 40-50 άτομα τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία ανήκουν στην Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσαν ταυτόχρονα συγκέντρωση, στην πλατεία των Τζιτζιφιών.

Οι Χρυσαυγίτες κάποια στιγμή ξεκίνησαν με απειλητικές διαθέσεις με κατεύθυνση την πλατεία Κύπρου, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν στην διασταύρωση Θησέως και Σκίπης, πριν έρθουν σε επαφή με τους άλλους συγκεντρωθέντες.

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους 1821, Ελλάς, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», έγραφε το πανό που άνοιξαν στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Σκρα, στο οποίο υπάρχει και ο κέλτικος σταυρός, το ναζιστικό σύμβολο που χρησιμοποιεί κατά κόρον η Χρυσή Αυγή.

Τότε οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν στα στενά και προχώρησαν σε 11 προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια όπου εξετάζονται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter