Επεισόδιο με αλιευτικό στις Οινούσσες: Διάβημα του τουρκικού ΥΠΕΞ για «δυσανάλογη χρήση βίας» (Video)

Επεισόδιο με αλιευτικό στις Οινούσσες: Διάβημα του τουρκικού ΥΠΕΞ για «δυσανάλογη χρήση βίας» (Video)

«Δυσανάλογη χρήση βίας» αποδίδει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην Ελλάδα για το επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας τονίζει πως περί ώρα 18:00 χθες, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου – Οινουσσών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, «άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα» και προσθέτει: «Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).Κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια».

Οι τουρκικοί ισχυρισμοί

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, οι ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά 2 τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο με αποτέλεσμα ένα μέλος του πληρώματος να τραυματιστεί στο πόδι.

Το βίντεο που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter