Επεισόδια μετά την πορεία για τον Παύλο Φύσσα – Επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο, πέντε τραυματίες (Photos-Video)

Επεισόδια μετά την πορεία για τον Παύλο Φύσσα – Επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο, πέντε τραυματίες (Photos-Video)

Πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία στο Κερατσίνι για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς, πέρασε από τις γειτονιές του Κερατσινίου, και κατευθύνθηκε προς το Καστράκι Δραπετσώνας, έναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου στις 8 μ.μ ξεκίνησε η προγραμματισμένη συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του DocumentoNews.gr, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή γύρω από τον χώρο που πραγματοποιείται η συναυλία. Μάλιστα, λόγω των συνεχόμενων μικροσυμπλοκών μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ, κάποια στιγμή η ατμόσφαιρα στο χώρο της συναυλίας έγινε αποπνικτική λόγω των χημικών.

Η συναυλία συνεχίστηκε κανονικά, ενώ η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη.

Επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 στη Δραπετσώνα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού .

Από την επίθεση των κουκουλοφόρων τραυματίστηκαν ο δημοσιογράφος και ο οπερατέρ του σταθμού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον “Ευαγγελισμό”, αναφέρει η ιστοσελίδα του ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ΜΜΕ κάνουν λόγο για δύο πολίτες τραυματισμένους από επίθεση αγνώστων ενώ υπήρξαν οδοφράγματα στους δρόμους γύρω από τον χώρο της συναυλίας.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν ομάδες αγνώστων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Πέντε οι τραυματίες

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην Δραπετσώνα μετά την πορεία για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Π. Φύσσα.

Τραυματίες είναι δύο πολίτες και τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος και 2 τεχνικοί.

Ο ένας πολίτης δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς έξω από κατάστημα Καφέ στο οποίο προξένησαν φθορές.

Ο δημοσιογράφος και οι τεχνικοί ξυλοκοπήθηκαν επίσης από ομάδα περίπου 15 ατόμων και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία.

Οι νεαροί προξένησαν φθορές στο Δημαρχείο Κερατσινίου όπου έσπασαν την πόρτα του ληξιαρχείου ενώ έβγαλαν στο δρόμο καρότσια από σούπερ μάρκετ με τα οποία έστησαν οδοφράγματα.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους διαλύσει ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Με κεντρικό σύνθημα “Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί” οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδικάζουν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια. Παρόντες στη συγκέντρωση είναι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα με την διοργάνωση της συναυλίας «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για τον Παύλο Φύσσα «μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό».

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22:00 η αντιφασιστική πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του.

Άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, έριξαν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που είχαν δημιουργήσει φραγμό στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί απάντησαν με ρήψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Μεγάλο τμήμα της πορείας κατευθύνθηκε από το παραπάνω σημείο προς την Καμάρα, απ’ όπου είχε ξεκινήσει η κινητοποίηση, ενώ το μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είχε αποσπαστεί νωρίτερα «ανηφορίζοντας» προς το άγαλμα του Βενιζέλου.

Δύο άτομα προσήχθησαν από την Αστυνομία και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι στη διάρκεια των ίδιων επεισοδίων και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές στις βιτρίνες δύο κεντρικών καταστημάτων και σε κάδο απορριμμάτων που παραδόθηκε στις φλόγες.

Δείτε τα βίντεο από το thestival.gr

Συγκέντρωση και στην Πάτρα

Συγκέντρωση με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκε απόψε στην Πάτρα.

Στην συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου, πήραν μέρος κόμματα, συλλογικότητες, αντιφασιστικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι κ.α.

Στην συνέχεια έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, όπου κυριάρχησαν συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής.

Όταν η πορεία βρισκόταν στην οδό Μαιζώνος, μια ομάδα ατόμων που φορούσαν κράνη, αποκόπηκε και προκάλεσε μικρές φθορές σε τρία καταστήματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter