Επεισόδια στα Εξάρχεια: Σύλληψη 27χρονου μέλους του Ρουβίκωνα – Τρεις αστυνομικοί τραυματίες (Video)

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Σύλληψη 27χρονου μέλους του Ρουβίκωνα – Τρεις αστυνομικοί τραυματίες (Video)

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή των Εξαρχείων με τα ΜΑΤ να προσπαθούν να εισβάλλουν σε μαγαζιά στην πλατείας.  

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ συνελήφθη ένας 27χρονος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη.

Αντί να εξομαλυνθεί η κατάσταση, υπήρξε απάντηση από την αστυνομία, η οποία εμφανίστηκε αρκετά στενά μετά, στην πλατεία Εξαρχείων πετώντας δακρυγόνα και πραγματοποιώντας προσαγωγές. 

Μάλιστα δυνάμεις των ΜΑΤ φαίνονται σε βίντεο να τραμπουκίζουν θαμώνες μαγαζιού προσπαθώντας να εισβάλλουν σε αυτό.

https://www.facebook.com/100016323995917/videos/518652458688883/

Σύλληψη μέλους του «Ρουβίκωνα»

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ η μία προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς είναι μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνα», ο οποίος όμως σύμφωνα με μαρτυρίες το μόνο που έκανε ήταν να διαμαρτυρηθεί για την προσπάθεια των ΜΑΤ να εισβάλλουν στο μαγαζί. 

Δήλωση του Γιάννη Ραγκούση, τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για τη χθεσινοβραδινή επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια

Η χθεσινοβραδινή επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια λειτουργεί ως υπενθύμιση της ευτελούς κι ανεύθυνης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη στον τομέα της ασφάλειας. 

Όχι γιατί δεν είχαμε τέτοιες, καθόλα καταδικαστέες, επιθέσεις με μολότοφ στο παρελθόν. Αλλά γιατί ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκείνος που για να κερδοσκοπήσει κομματικά, ισχυριζόταν – εν γνώση του ψευδώς – ότι αρκούσε η εκλογή του για να τελειώσουν οι μολότοφ από τα Εξάρχεια και μάλιστα από τον πρώτο μήνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter