Επεισόδια στη ΔΕΘ: Πέτρες από το μπλοκ των «μακεδονομάχων», χημικά από την ΕΛΑΣ (Video)

Επεισόδια στη ΔΕΘ: Πέτρες από το μπλοκ των «μακεδονομάχων», χημικά από την ΕΛΑΣ (Video)

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 7 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Μανώλη Ανδρόνικου και Γ΄ Σεπτεμβρίου, έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο όπου αργότερα θα εκφωνήσει την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. 

Διαδηλωτές που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, φώναζαν υβριστικά συνθήματα όπως “αλήτες προδότες πολιτικοί” , “προδότες” κ.α., έψελναν τον εθνικό ύμνο, και πετούσαν πέτρες εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν για πολύ ώρα αποπνικτική, ενώ οι συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν και εναντίον δημοσιογράφων και εικονοληπτών. Να σημειωθεί ότι ο αέρας “έστειλε” τα χημικά ακόμα και προς το εσωτερικό του Βελλίδειου με αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες να τα εισπνεύσουν και να επικρατήσει δυσφορία. 

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ τα επεισόδια, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία συνεχίζουν να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απαντούν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έγινε γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter