Επεισόδια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Ηριάννα – Σπασμένες βιτρίνες και ΑΤΜ, στον Ηλεκτρικό τα ΜΑΤ (Video)

Επεισόδια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Ηριάννα – Σπασμένες βιτρίνες και ΑΤΜ, στον Ηλεκτρικό τα ΜΑΤ (Video)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν αλληλέγγυοι στην Ηριάννα, ως μια πρώτη απάντηση για την απόρριψη από το Εφετείο του αιτήματος αναστολής έκτισης της ποινής της ίδιας αλλά και του συγκατηγορούμενού της Περικλή.

Παρά την έντονη βροχόπτωση περίπου 700 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μοναστηρακίου ενώ ακολούθησε πορεία μέσω της Ερμού προς το Σύνταγμα. Στην Ερμού προκλήθηκαν φθορές σε καταστήματα και ΑΤΜ, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Tα ΜΑΤ μάλιστα έφτασαν μέχρι την αποβάθρα του Ηλεκτρικού, μέσα στον σταθμό στο Μοναστηράκι.

https://www.facebook.com/konpol64/videos/1443816438986710/

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο Athens Indymedia, «ως άμεση απάντηση στη φασιστική αυτή απόφαση, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 9:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ στην ΠΛΑΤΕΙΑ στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ. Να είμαστε όλοι εκεί να στηρίξουμε την Ηριάννα και τον Περικλή».

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μη χορηγήσει αναστολή αίτησης της ποινής στην Ηριάννα, τη νεαρή πανεπιστημιακό που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη με βάση ένα έωλο κατηγορητήριο, και τον συγκατηγορούμενό της Περικλή.

Η προκλητική απόφαση έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από τους δεκάδες αλληλέγγυους που από νωρίς το πρωί είχαν κατακλύσει την αίθουσα και τον προθάλαμο του Εφετείου, ενώ μικρής έκτασης επεισόδια ξέσπασαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος του Εφετείου. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter