Eπεισόδια στο hot spot στην Μόρια (Photos)

Eπεισόδια στο hot spot στην Μόρια (Photos)

Επεισόδια μεταξύ μεταναστών έχουν ξεσπάσει στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στην Μόρια, της Μυτιλήνης. Στην Μόρια η κατάσταση αυτή την ώρα είναι τεταμένη, με τους μετανάστες να έχουν επιδοθεί σε πετροπόλεμο ενώ συγκρούονται μεταξύ τους και με την Αστυνομία.

Περίπου 300 ανήλικες στο ΚΥΤ Μόριας διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαμονής τους και ζητούν την άμεση αναχώρηση τους για την Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, αυτή την ώρα βρίσκονται έξω από το ΚΥΤ και πραγματοποιούν ολιγόλεπτες διακοπές της κυκλοφορίας στον δρόμο. 

Οι συγκεκριμένοι έφτασαν τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο και λόγω του αδιαχώρητου που επικρατεί τόσο στη SAVE ZONE του Κ.Υ.Τ. όσο και στις υπόλοιπες ζώνες διαμένουν όλοι μαζί κάτω από μια τέντα.

Δεδομένης της κατάστασης πάρθηκε απόφαση να εκκενωθεί η πτέρυγα των ανηλίκων ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία.

Ταυτόχρονα αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας με επικεφαλής τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα Φίλιπ Λεκλερκ βρίσκεται στη Μόρια.

Τα τελευταία 24ωρα τόσο στην Λέσβο όσο και στα υπόλοιπα νησιά του Aνατολικού Αιγαίου καταφθάνουν συνεχώς νέα κύματα προσφύγων από τα παράλια της Τουρκίας με την κατάσταση να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter