Επεισόδια τα μεσάνυχτα έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Επεισόδια τα μεσάνυχτα έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, λίγε ώρες μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου.

Γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα περίπου 100 άτομα άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Ούλοφ Πάλμε, οι οποίες απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης στις μολότφο και πέτρες που πετούσαν οι νεαροί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και κάηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα και ένα σχολικό.

Η συγκεκριμένη κατάληψη στην αίθουσα 11 του κτιρίου των Χημικών Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου έχει εκκενωθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν: Η πιο πρόσφατη ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου, όταν είχαν κατασχεθεί έξι μονάδες υπολογιστών, σπρέι, πλήθος αφίσες αναρχικού περιεχομένου, σακίδιο με στολή αεροπορίας, πανό, γάντια, χειρόγραφες σημειώσεις, τηλεβόας και μόντεμ.

Η πρώτη εκκένωση ήταν στις 31 Αυγούστου, όταν είχαν κατασχεθεί κράνη, κοντάρια, αφίσες και πανό, όμως εντός του απογεύματος της ίδια ημέρα η αίθουσα ανακαταλήφθηκε. Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση του Αυγούστου είχε προκληθεί σάλος από την ακραία χρήση βίας από την αστυνομία, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ εφόρμησαν στα τυφλά μέσα στο πλήθος των φοιτητών, που βρίσκονταν εκεί για την εξεταστική τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί φοιτήτρια, η οποία, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες, ήταν περαστική, είχε βγει από τη βιβλιοθήκη και όταν έπεσε πάνω της το μηχανάκι, ήταν με γυρισμένη την πλάτη.

Πηγή φωτο ertnews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter