Επεισόδιο με θάνατο ομογενή στην Αλβανία: Δεν επιβεβαιώνεται το περιστατικό με ανύψωση της ελληνικής σημαίας ή κατέβασμά της (Photos)

Επεισόδιο με θάνατο ομογενή στην Αλβανία: Δεν επιβεβαιώνεται το περιστατικό με ανύψωση της ελληνικής σημαίας ή κατέβασμά της (Photos)

Ανατροπή των όσων μέχρι τώρα γνωρίζαμε από τα αλβανικά ΜΜΕ, για τον θάνατο του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα, καθώς όπως φαίνεται τα σενάρια που τον ήθελαν να έχει υψώσει την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων, δεν αληθεύουν.

Σύμφωνα με την efsyn.gr, σήμερα στο χωριό που έλαβε χώρα το αιματηρό περιστατικό ήταν προγραμματισμένη και πραγματοποιήθηκε κανονικά εκδήλωση μνήμης για τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο.

Το στρατιωτικό κοιμητήριο ήταν σημαιοστολισμένο με ελληνικές και αλβανικές σημαίες, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο και τραγουδήθηκε ο ελληνικός εθνικός ύμνος.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος ο οποίος μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και σημείωσε πως δεν υπήρξε κανένα περιστατικό με ανύψωση της ελληνικής σημαίας ή κατέβασμά της.

Το περιστατικό συνέβη πριν την εκδήλωση, στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού, το οποίο ο 35χρονος φέρεται να είχε καταλάβει και να πυροβολούσε στον αέρα με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία και ο ομογενής να τρέξει προς τα βουνά, όπου μετά από έρευνα εντοπίστηκε και αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο του.

Νωρίτερα, τα αλβανικά ΜΜΕ, μετέδωσαν πως ο 35χρονος ύψωσε την ελληνική σημαία με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η αστυνομία την κατέβασε και τότε εκείνος ξεκίνησε να πυροβολεί. 

Σύμφωνα με άλλα ΜΜΕ, ο 35χρονος είχε τοποθετήσει μία σημαία στην πλατεία του χωριού (σ.σ. το χωριό ήταν σημαιοστολισμένο λόγω της ημέρας), δεν την είδε στη θέση της και εξαγριώθηκε με την αστυνομία. 

Σημειώνεται πως οι πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 35χρονου είναι συγκεχυμένες. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας οι πυροβολισμοί έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν και ο 35χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά τους.

«Μας πυροβολούσε επί μισή ώρα, τον καλέσαμε να παραδοθεί και μας πυροβόλησε» είναι η απάντηση της αλβανικής αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας ο 35χρονος έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα ενώ ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Κάποια Αλβανικά Μέσα τον σχετίζουν με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Ο 35χρονος είχε αναρτήσει στο προφίλ του στο facebook μήνυμαστο οποίο καλεί σε αντίσταση τους Έλληνες στη νότια Αλβανία την οποία αναφέρει ως βόρεια ήπειρο σύμφωνα με το το Syri.net.

https://www.facebook.com/kostas.katsifas.14/posts/1773994579390767

Σε άλλη ανάρτηση έγραψε ότι «Ράμα και Τσίπρας κάνουν σχέδια χωρίς τον ξενοδόχο. Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι ότι οι νέοι της Ηπείρου δεν θα παραμείνουν θεατές».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει πως, αναμένει, από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα.

Μερικές ακόμα αναρτήσεις του 35χρονου στο Facebook:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter