Επεισόδιο στη Βουλή: Επίθεση του βουλευτή Κατσίκη στον εκπρόσωπο των μεταναστών

Επεισόδιο στη Βουλή: Επίθεση του βουλευτή Κατσίκη στον εκπρόσωπο των μεταναστών

Σε ένα ιδιότυπο bullying προχώρησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, κατά του Σαμσιντίν Ιντρίσου, μέλους του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επιτέθηκε φραστικά κατά του Σαμσιντίν Ιντρίσου, κατηγορώντας τον ότι «υβρίζει» τους Έλληνες. Κάλεσε, μάλιστα, και τους άλλους βουλευτές να αντιδράσουν και να λογοκρίνουν ουσιαστικά τον εκπρόσωπο του Φόρουμ Μεταναστών. «Να τον ευχαριστήσουμε που έθιξε όλους τους Έλληνες;» διερωτήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Το επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν ο Σαμσιντίν Ιντρίσου, μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα ρατσιστικής βίας δεν καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά γιατί θεωρούν πως δεν υπάρχει δικαίωση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλοί μετανάστες οι οποίοι πιστεύουν πως θα τους κακομεταχειριστούν στην αστυνομία «ειδικά στα τμήματα της Ομόνοιας, του Αγίου Παντελεήμονα και στο Κέντρο της Αθήνας».

Οι αναφορές αυτές εξόργισαν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα λέγοντας ότι έχει μια … άλλη υποχρέωση. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Γιάννης Αϊβατίδης στη συνέχεια άρχισε να φωνάζει προς το προεδρείο να “ανακαλέσει στην τάξη τον Ιντρίσου” πήρε όμως την πληρωμένη απάντηση από την προεδρεύουσα της επιτροπής, κυρίας Αφροδίτης Στρουμπούλη που προάσπισε τη δυνατόητα λόγου του  εκπροσώπου των μεταναστών.

Αντιρδράσεις υπήρξαν και από τους παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γιώργος Ψυχογιός έκανε λόγο για “απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης ανθρώπων μέσα στη Βουλή. Η κυρία Παναγιώτα Δριτσέλη τόνισε ότι: Δεν μπορεί κανείς το 2017 να εθελοτυφλεί μπροστά σε ένα υπαρκτό πρόβλημα. Πίσω από την ταμπέλα του πατριώτη κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί. Η δημοκρατία μας και η προάσπιση της περνάει, πρωτίστως, μέσα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν μπορούμε ούτε σελίδα να γυρίσουμε ούτε να πάμε παρακάτω ούτε ως χώρα, ούτε ως άνθρωποι ούτε ως κοινωνία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter