Επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο εύχεται ο Μπογδάνος λίγο πριν την επανέναρξη των διερευνητικών

Επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο εύχεται ο Μπογδάνος λίγο πριν την επανέναρξη των διερευνητικών

«Εύχομαι σύντομα, σ΄ αυτήν κιόλας την κοινοβουλευτική περίοδο, να έχουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε αυτό που σήμερα ξεκινάμε, επικυρώνοντας πανηγυρικά την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στην Κρήτη, στο Αιγαίο, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια» είπε από το βήμα της Βουλής ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα επανεκκινούν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία.

Ο πρώην δημοσιολόγος του ΣΚΑΪ, με τη μεγαλαυχία που τον χαρακτηρίζει, προσπέρασε το γεγονός ότι η ΝΔ θεωρούσε το 2018 «παγίωση ειδικού καθεστώτος στο Αιγαίο» την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο και έθεσε ζήτημα άμεσης επέκτασης χωρικών υδάτων στο Αιγαίο τη στιγμή που αναμένεται η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

Εξέφρασε δις τη συγκίνησή του για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείο Εξωτερικών, αφού «η Ελλάδα αυξάνει το χώρο της εθνικής της κυριαρχίας για πρώτη φορά μετά το 1947». Μάλιστα, συμπέρανε πως η «πρωτοφανής, συνεπής, μυαλωμένη, μετρημένη, σθεναρή και πολύπλευρη» εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης έχει κάνει τον Ταγίπ Ερντογάν «να χάσει τον ύπνο του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter