Επενδύσεις €1,2 δισ. από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Επενδύσεις €1,2 δισ. από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας υλοποιεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Δημήτρης Δέμος σε ειδική επετειακή εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

Πρόκειται για μοναδικό επενδυτικό πρόγραμμα που μετατρέπει την Ελλάδα σε κόμβο έρευνας και παραγωγής φαρμάκων στη ΝΑ Ευρώπη με στόχο την αυτάρκεια στην ελληνική αγορά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τον Ελληνα ασθενή. Παρουσιάζοντας αναλυτικότερα τις προγραμματισμένες επενδύσεις, ο Δ. Δέμος εξήγησε ότι περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέων εργοστασίων σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας που θα δώσουν ώθηση σε νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας εκτός Αττικής.

Σε ό,τι αφορά τα νέα ερευνητικά κέντρα, πρόσθεσε, θα φτάσουν στο σύνολό τους τα 41 και θα διαθέτουν τέτοιο μέγεθος, που θα επιτρέψει τη δημιουργία εργαστηρίων γνώσης σε συνεργασία με πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter