Επένδυση μαμούθ των Κινέζων στον Πειραιά

‘Ένα εκατομμύριο (1.000.000) επιβατηγά αυτοκίνητα θα φιλοξενεί ετησίως το διαμετακομιστικό κέντρο μαμούθ που θα δημιουργήσει η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με πληροφορίες. Το θέμα θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο τις ημέρες αυτές.

Συνολικά μαζί με το κέντρο logistics στο Θριάσιο και τα ξενοδοχεία που θα κατασκευάσει η κινεζική εταιρία στο λιμάνι θα επενδύσει περισσότερα από 400.000.000 ευρώ πέραν του 1,5 δισ. που έχει επενδυθεί μέχρι τώρα.

Το διαμετακομιστικό κέντρο αυτοκινήτων θα χρησιμοποιηθεί ως βάση τροφοδότησης με οχήματα όχι μόνον των χωρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης αλλά και της Βόρειας Αφρικής.

Ο δρόμος για την υλοποίηση της επένδυσης αυτής άνοιξε με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς απλοποιούνται σοβαρά γραφειοκρατικής φύσης προβλήματα και με τη μελλοντική έναρξη διαδικασίας σύνδεσης της Βόρεια Μακεδονίας στην ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Ο Τσίπρας στο Πεκίνο - Ομιλία στο φόρουμ «Δρόμοι του μεταξιού»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.