ΣΥΡΙΖΑ: Έπεσαν οι μάσκες στην προανακριτική – Νέα συνεδρίαση το πρωί της Πέμπτης

ΣΥΡΙΖΑ: Έπεσαν οι μάσκες στην προανακριτική – Νέα συνεδρίαση το πρωί της Πέμπτης

Χωρίς τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη αλλά με τα υπόλοιπα πέντε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ παρόντα και όχι μόνο τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα όπως έγινε την Τρίτη, θα συνεδριάσει εκ νέου η προανακριτική το πρωί της Πέμπτης. 

Η απόφαση για να εκπροσωπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Τρίτης σφραγίστηκε στη σύσκεψη της Δευτέρας στη Βουλή όπου έδωσαν το «παρών» εκτός από τους Τζανακόπουλο, Πολάκη και Λάπα, οι Θεόφιλος ΞανθόπουλοςΓιάννης ΓκιόλαςΓιάννης Ραγκούσης και Δώρα Αυγέρη.

Τη Δευτέρα είχε προηγηθεί σύσκεψη για το θέμα στην Κουμουνδούρου όπου και κλείδωσε η στάση του κόμματος. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να μην προσέλθουν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης του Κ. Φρουζή. Η μη προσέλευση των υπόλοιπων τεσσάρων στην Επιτροπή, γεγονός που άφησε από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ μόνο στην αίθουσα τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα, έγινε προκειμένου να γίνει εμφανές ότι το κόμμα σε καμία περίπτωση δεν συμμορφώνεται με μία διαδικασία η οποία παραβιάζει την κοινοβουλευτική νομιμότητα.

Άλλωστε όπως λένε πηγές του κόμματος από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει ότι θα λειτουργήσει σεβόμενος απόλυτα τη νομιμότητα και το Σύνταγμα, χωρίς όμως να φέρει προσκόμματα στην εξέταση του Κ. Φρουζή.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντικατέστησε τους κ. Τζανακόπουλο και Πολάκη, ούτε αποδέχεται την αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική εξαίρεση. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αναλλοίωτη, όπως αυτή την όρισε ο Πρόεδρος του κόμματος, που είναι ο μόνος αρμόδιος βάσει Συντάγματος και Κανονισμού της Βουλής.

Διαβάστε ακόμα

Novartis_Gate: Διίστανται οι απόψεις για το τι κατέθεσε στην Προανακριτική ο Φρουζής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter