Έπεσαν βράχοι στο «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ (Video)

Έπεσαν βράχοι στο «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ (Video)

Ο σεισμός των 5,4 Ρίχτερ ανοιχτά από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης έγινε αισθητός στη Ζάκυνθο αλλά και σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας προκαλώντας κατολισθήσεις στο ναυάγιο της Ζακύνθου.

Το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει απαγορεύσει την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία, μετά την αποκόλληση και πτώση βράχων.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν λίγες ημέρες ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος είχε προειδοποιήσει πως με έναν σεισμό τα βράχια μπορεί να καταρρεύσουν γι΄αυτό και οι τουρίστες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο σεισμολόγος είχε προειδοποιήσει:

«Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν», γράφει ο ειδικός επισυνάπτοντας παράλληλα και τοις φωτογραφίες από το σημείο.

«Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς – μικρό ευτυχώς – κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν» προσθέτει αναφέρει κ. Παπαδόπουλος κάνοντας ξεκάθαρη αναφορά σε περιστατικό που είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2018.

Θέλοντας, μάλιστα, να τονίσει τον επείγοντα χαρακτήρα της έκκλησής του, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος γράφει «την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς» συμπληρώνοντας δηκτικά: «Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια “εμπειρία”».

Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι» από τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο για το ναυάγιο της Ζακύνθου: «Με ένα σεισμό θα καταρρεύσει»

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter