Επέστρεψαν με τα μετάλλια στο στήθος οι «ασημένιοι» πολίστες

Με τα ασημένια μετάλλια στο στήθος βγήκαν από το αεροπλάνο που τους έφερε –τελευταίους- από το Τόκιο οι διεθνείς πολίστες. Φίλοι και συγγενείς επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, ακόμα και με… βουβουζέλες.

«Νιώθαμε την αγάπη από τα μηνύματα που παίρναμε από την άλλη άκρη του κόσμου. Παρακολουθούσαμε τι συμβαίνει μέσω διαδικτύου, αλλά μας εξέπληξε ευχάριστα η υποδοχή που βιώσαμε εδώ. Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό που καταφέραμε. Τώρα θα συνειδητοποιήσουμε το τι έχουμε κάνει και το μόνο που μένει είναι να χαρούμε αυτή την επιτυχία και να είναι ορόσημο για νέες επιτυχίες στο μέλλον» ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης.

«Αυτό που πετύχαμε μας κάνει περήφανους. Γράψαμε ιστορία και έχουμε τα ονόματά μας θα είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Θέλουμε να υπάρχει και συνέχεια. Πολύς κόσμος που μας παρακολούθησε να συνεχίσει και να αποκτήσει το άθλημα πολλούς φίλους. Θα φέρουμε και στο μέλλον κι άλλες πολλές νίκες και μεγάλες επιτυχίες» είπε στις κάμερες.

Ο Βλάχος μίλησε και για το δίλημμα με το οποίο τον έφερε αντιμέτωπο η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας κολύμβησης: «Μιλήσαμε σε πολύ καλό κλίμα με Γιαννόπουλο και Αφρουδάκη στο Τόκιο. Το συμβόλαιό μου λήγει τον Σεπτέμβριο. Είμαι προπονητής μέχρι τώρα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Ο Ολυμπιακός κορυφαία στην Ευρώπη και η Ελλάδα στον κόσμο» είπε αρχικά ο Βλάχος και πρόσθεσε:

«Το δίλημμα αυτό που μου έχει μπει πρέπει να το δεχτώ και είναι πολύ δύσκολη η απόφαση. Δεν είναι θέμα ούτε χρημάτων, ούτε συμβολαίων. Είναι σαν να σου λένε ότι έχεις δύο παιδιά και άφησε το ένα πίσω από την πόρτα. Είναι κάτι που δεν με αφήνει να χαρώ πάρα πολύ την μεγάλη διάκριση. Δεν ξέρω τι θα κάνω Ότι και να αποφασίσω, όποια ομάδα και να αφήσω, το θα κάνω με μαυρισμένη ψυχή».

Ο νέος πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος άφησε το θέμα ανοιχτό. «Επιθυμία μας είναι ο Θόδωρος να είναι μαζί μας σε βάθος χρόνου τουλάχιστον ως το Παρίσι χωρίς να χρειαστεί να συζητάμε κάθε καλοκαίρι. Θα κάνουμε ότι περνάει απ΄ το χέρι μας να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Έχουμε τον χρόνο να συζητήσουμε και όταν σοβαροί και λογικοί άνθρωπο συζητούν, πάντα βρίσκουν λύσεις».

Την Πολιτεία εκπροσώπησε στην υποδοχή ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που υποσχέθηκε τη δημιουργία εγκαταστάσεων για την Εθνική πόλο. «Η χώρα περνάει δύσκολες μέρες, αλλά μας φέρατε χαρά. Μια νότα αισιοδοξίας και χαμόγελου. Καταφέρατε να φτάσετε στην κορυφή γιατί για εμάς είστε χρυσοί», είπε μεταξύ άλλων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter